LäksyHelpissä koululainen saa läksyavun lisäksi itseluottamusta ja uusia ystäviä

73

LäksyHelpin tavoite on paitsi auttaa koulunkäynnissä, kannustaa mahdollisimman montaa nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon. Vapaaehtoiset ohjaajat auttavat läksyjenteossa esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan.

LäksyHelppi on tarkoitettu peruskoululaisille eli ala- ja yläkouluja käyville, ja erityisesti Suomeen muuttaneille lapsille ja nuorille, mutta kaikki koululaiset ovat tervetulleita läksykerhoon saamaan apua kotitehtävien teossa.

LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa. Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. Kotitehtävien lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan. LäksyHelppi-kerhoja vetävät Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset ohjaajat.

-LäksyHelppi on kasvava toimintamuoto Punaisessa Ristissä. Kerhojen määrä on lisääntynyt ja toiminnassa on mukana entistä suurempi määrä lapsia ja nuoria ympäri Suomen, toteaa nuorisotoiminnan koordinaattori Kirsi Salo Punaiselta Ristiltä.

Kuva: Kimmo Holopainen /SPR

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.