Viikin kirjasto laajentaa aukioloaikojaan tammikuussa

Viikin kirjaston aukioloajat laajenevat 2. tammikuuta lähtien. Kirjasto avataan jatkossa arkisin jo kello kahdeksalta. Kello 8-10 Viikin kirjasto on kuitenkin ainoastaan asiakkaiden omatoimikäytössä, eli kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla. Lauantaisin kirjasto avataan normaaliin tapaan kello 10.

-Kun kello 8 avaaminen aloitetaan, aamuun tulee yksi aukiolotunti lisää, koska tähän mennessä olemme aukaisseet kello 9. Asiakkaiden käytössä ovat kaikki omatoimisesti käytettävät palvelut, kuten esimerkiksi lehtien luku ja tietokoneiden käyttö. Lainaus ja palautus onnistuvat automaateilla. Varsinainen asiakaspalvelu alkaa kello 10, kertoo Viikin kirjaston johtaja Mari Heino.

Heinon mukaan suuri osa aamulla kirjastoa käyttävistä asiakkaista tarvitsee kirjastoa juuri lehtien lukuun ja tietokoneiden käyttöön.

-Aikaisempi avaaminen palvelee heitä. Lisäksi meillä on Viikissä ollut ongelmana se, että kampuskirjasto on auennut jo kello 8, ja tämä on joskus aiheuttanut sekaannuksia. Nyt aamun aukioloajat ovat samat molemmissa kirjastoissa, Mari Heino kertoo.

Helsingin kaupungin Viikin kirjasto toimii samassa rakennuksessa, Infokeskus Koronassa, Helsingin yliopiston tiede- eli kampuskirjaston kanssa.

Helsingissä kaikki suuret kirjastot ovat siirtyneet omatoimikäytäntöön kello 8-10 noin vuosi sitten. Nyt käytäntöä laajennetaan keskisuuriin kirjastoihin, joihin Viikki kuuluu.

-Tällä hetkellä käytäntö on jo Itäkeskuksen, Kallion, Kontulan, Pasilan, Rikhardinkadun, Töölön, Vuosaaren ja Laajasalon kirjastoissa, Mari Heino jatkaa.

Jani Jakonen