Vesalaan tilapäinen paviljonki päiväkodille ja leikkipuistolle

Näkymä Tuukkalantieltä Kiiliänkujan rakennuspaikalle huhtikuussa 2022. Kuva: Marjukka Haavisto.

Mellunmäen päiväkoti Tunturi ja Mellunmäen leikkipuisto evakkoon Vesalaan arviolta vuosina 2023-2024.

Vesalaan osoitteeseen Kiiliänkuja 3 rakennetaan kaksikerroksinen päiväkotipaviljonki väliaikaiseen käyttöön. Helsingin kaupunki tiedotti, että rakentamisen on suunniteltu alkavan kesän 2022 kuluessa.

Päiväkotirakennus on suunniteltu väistötilaksi alueen usealle päiväkodille, joiden omia tiloja joko korjataan tai uudistetaan. Tilojen ensimmäisiksi käyttäjiksi ovat tulossa Mellunmäen päiväkoti Tunturi ja leikkipuisto Mellunmäki.

Kiiliänkujan tontille on tarkoitus rakentaa myös väliaikaista koulutilaa, arviolta vuonna 2024.

Päiväkoti Tunturille on suunnitteilla korvaava uusi rakennus sen nykyisen rakennuksen tontille osoitteeseen Korvatunturintie 7.

Uudet tilat on suunniteltu noin 150 lapselle.

– Uudisrakennuksen myötä päiväkoti saa terveelliset ja turvalliset, nykyaikaiseen päiväkotitoimintaan sopivat tilat. Tiloja tarjotaan myös vapaa-ajan toimintaan iltaisin ja viikonloppuisin. Uuden rakennuksen rakentaminen on aikataulutettu vuosille 2023 ja 2024. Aikataulu tarkentuu, kun hankkeelle saadaan toteuttaja, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Myös leikkipuisto Mellunmäki on saamassa uudet tilat.

Helsingin kaupunki suunnittelee uutta leikkipuistorakennusta leikkipuiston nykyiselle tontille osoitteeseen Pyhätunturintie 2.

Leikkipuiston nykyisen rakennuksen purkaminen alkaa arviolta vuodenvaihteessa 2022–2023. Jos tässä aikataulussa pysytään, uudet tilat ovat valmiit käyttöön otettaviksi arviolta kesällä 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.