Valaisinremontti siirsi Tuomaan Markkinat Kauppatorille

93
Arkistokuvan näkymä Tuomaan Markkinoille. kuva: Jussi Hellsten.

Senaatintorin valaisinremontti on siirtänyt perinteiset Tuomaan markkinat pidettäväksi Kauppatorilla tänä vuonna.

Tuomaan markkinat 2021 avattiin yhdessä Aleksanterinkadun joulukadun kanssa 27. marraskuuta.

Kauppatori on Tuomaan markkinoiden väliaikainen tapahtumapaikka. Senaatintorin korvaajaksi kartoitettiin Kauppatorin lisäksi myös muita tapahtumapaikkoja. Esimerkiksi Espan puiston, Kasarmitorin, Rautatientorin, Kansalaistorin tai Narinkkatorin ei arvioitu palvelevan parhaalla tavalla Tuomaan Markkinoiden suuria kävijämääriä ja myyjien tarpeita.

Tuomaan Markkinat kokoaa tänä vuonna yhteen yli 100 käsityöläistä ja pientuottajaa myymään lahja- ja ruokatuotteita. Mantan patsaan ympäristöön levittäytyvällä ravintolapihalla on 11 ravintola- ja kahvilatoimijaa.

Markkinoiden joulutorilla on tarkoitus pitää musiikki- ja sirkusesityksiä. Perheen pienempiä viihdyttävät karuselli sekä uusi Joulumysteeri-mobiilipeli.

– Yhdessä vanhempien kanssa pelattavassa pelissä tutustutaan Helsingin joulun historiaan auttamalla Tohelo-tonttua selviytymään joulujärjestelyiden haasteista. Peli toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, ja sitä voi pelata markkinoiden ajan maksutta osoitteessa joulumysteeri.fi, tiedotti Helsingin tapahtumasäätiö Tuomaan Markkinoiden avajaisten alla.

Tuomaan Markkinat jatkuvat 22. joulukuuta 2021 saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.