David Walliams tuli tunnetuksi epäkorrektin komedian tekijänä, mutta jo yli kymmenen vuotta hän on ollut arvostettu ja suosittu lastenkirjailija. Sama rakkaus nauramiseen ja hieman vinksallaan oleva maailma ovat aina löytyneet kaikista hänen töistään.
David Walliamsin mukaan hänen lapsuutensa oli onnellinen, mutta hän itse ei ollut erityisen onnellinen lapsi. Nelihenkinen perhe asui Lontoon eteläpuolella rauhallisella alueella, alle 20 kilometrin päässä Lontoosta. David oli perheen kuopus. Isosisko Julia piti usein pikkuveljeään nukkenaan ja puki hänelle mekkoja, koruja ja turkiksia. Nyt jo edesmenneen isän David koki ankarana ja vaativana. Sen sijaan suhde äitiin on edelleen läheinen. Walliams saattaa jopa ottaa äitinsä seuralaisekseen seurapiiritapahtumiin ja äiti ja poika käyvät lomamatkoilla yhdessä, Walliamsin äiti on myös nähty poikansa kanssa Britannian Talent-kilpailun tuomaristossa sijaistamassa päätuomari Simon Cowellia.
Isosiskon leikeissä mukana olemisella oli ilmeisen suuri vaikutus David Walliamsin uralle. Matt Lucasin kanssa tehty läpilyöntisarja Little Britain ja kaksikon myöhempi tuotos Come Fly With Me perustuvat erilaisille henkilöhahmoille, jotka on rakennettu näyttelemisen lisäksi vartalopukujen, peruukkien, vahvojen ehostusten ja puvustuksen kautta. Lucas ja Walliams esittävät sarjoissaan usein naisia ja kaikenikäisiä, kaikenrotuisia ja kaikenkokoisia ihmisiä. Näin he tekivät jo uransa alkuvaiheessa 1990-luvun puolella BBC:n nuorille suunnatussa nettitelevisio-ohjelmassa Rock Profile. Kymmenminuuttisissa jaksoissa BBC:n radio-dj haastattelee tunnettuina artisteina esiintyviä Matt Lucasta ja David Walliamsia. Heidän tulkintansa esimerkiksi Michael Jacksonina ja Elisabet Taylorina, Tom Jonesina ja Shirley Bassettina tai kaikkina The Beatles tai ABBA-yhtyeen jäseninä riemastuttivat yleisöä. Kaikki nämä löytyvät yhä YouTubesta.
Pikku Britannia -sarja teki tekijöistään tähtiä. Sarjaa tehtiin BBC:lle vuosina 2003 – 2009 ja sen lisäksi Pikku Britannia Amerikassa amerikkalaiselle HBO-kanavalle 2008 lähtien. Lucas ja Walliams tekivät myös suuria liveshowkiertueita, joissa he esittivät sarjastaan tuttuja hahmoja; Walliamsin henkilögalleriasta tunnetuimpia ovat pääministeriin onnettomasti rakastunut avustaja Sebastian ja transvestiitti Emily, jonka hokema ”I’m a laydee” on jäänyt elämään sarjan jälkeenkin. Sarjaa on arvosteltu etnisten, vammaisten, työväenluokan ja transsukupuolisten ja homojen esittämisestä stereotyyppisesti. Useimmat näiden ihmisryhmien edustajat ovat kuitenkin puolustaneet sarjaa ja pitäneet hahmoja hauskoina ja positiivisella asenteella tehtyinä. Matt Lucas on homoseksuaali ja David Walliams ei itsekään istu aivan perinteisen valkoisen heteromiehen perikuvaksi, vaikka jotkut arvostelijat häntä sellaisena pitävät. ”Minulla ei ole juuri mitään yhteistä toisten miesten kanssa. Sydämeni vajoaa vatsaan, kun istun taksiin ja joku alkaa puhua minulle jalkapallosta”, Walliams on sanonut.
Myös ensimmäiseen lastenkirjaansa David Walliams ammensi lapsuudestaan. Vuonna 2008 julkaistu The Boy With The Dress (suom. Poika ja mekko) sisälsi samanlaista eri sukupuoleen pukeutumista ja luokatonta, kreisiä camp-huumoria, joka oli tullut jo televisiosarjoissa David Walliamsin tavaramerkiksi. Sittemmin häneltä on ilmestynyt tusinan verran lastenkirjoja kuten Herra Lemu, Maailman rikkain poika ja Gangsterimummi sekä näiden lisäksi kuvakirjoja. Walliamsin kirjoja on käännetty yli 40 kielelle. Erityisen arvostettu ja suosittu kirjailija David Walliams on kotimaassaan, jossa hän kiertää ahkerasti myös kouluissa lukemassa kirjojaan ja innostamassa lapsia lukemaan. Hänen kirjojaan on myyty Iso-Britanniassa noin 4 miljoonaa kappaletta.
Jo lapsesta asti Walliamsin elämään on kuulunut tummempi puoli, joka sai hänet nuorena jopa yrittämään itsemurhaa: ”Minulla on patologinen pelko olla yksin. Kun olen vain omien ajatusteni seurassa alan purkaa itseäni ja ajatella hyvin synkkiä ja itseäni vahingoittavia ajatuksia.” Huumorinsakin lähellä David Walliams kuvaa olevan haikeutta ja surumielisyyttä. ”Joskus olen niin onnellinen, että yhtäkkiä se onkin muuttunut surumielisyydeksi.”
Suurelle yleisölle Walliams on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut tutuksi rakastettuna Britain’s Got Talent-tuomarina. Hän on voittanut useita kertoja parhaan tv-tuomarin palkinnon. Koko päivän kestävät kuvaukset isoissa teatterissa täyden katsomon edessä sopivat loistavasti David Walliamsin huomion keskipisteenä viihtyvälle persoonalle, joka jaksaa tunnista toiseen innostua ja keksiä jonkin hauskan näkökulman tylsempääkin hakijaan ja saada yleisön viihtymään. Walliams myöntää itsekin olevansa ”aivan hirvittävän huomionkipeä”.
Nyt 50-vuotias David Walliams ei ole huolissaan tulevaisuudesta. Hän sanoo nauttivansa elämästään ja tuntee saavuttaneensa tarpeeksi, vaikka ei koskaan enää tekisi mitään. Henkilökohtaiseen elämäänsä Walliams ei ole juurikaan keskittynyt, mutta kokee senkin sujuneen loppujen lopuksi ihan hyvin. Walliams oli naimisissa muutaman vuoden ja hänellä on alle 10-vuotias poika. Tällä hetkellä Walliams asuu kahden borderterrieriensä kanssa. ”Minkähänlainen olen 60-vuotiaana? Minulla on ollut jo vuosikausia kaikki eläkkeellä olevan herrasmiehen piirteet, joten siirtyminen eläkeläiseksi käy varmasti helposti”, suunnittelee brittien rakastama koomikko.