Uudesta sairaalasta tulee valtava kuin kauppakeskus – työmaa täydessä laajuudessaan

Meilahden sairaala-alueella on jälleen menossa laajamittainen rakennustyömaa. Uuden Siltasairaalan työmaa-alue on lokakuun alussa laajentunut täyteen kokoonsa, minkä vuoksi Syöpätautien klinikan vanha pääsisäänkäynti on poistunut käytöstä.

Meilahden Siltasairaala on valmistuttuaan suurempi kuin äskettäin lähelle valmistunut Uusi Lastensairaala tai Helsingin toiseksi suurin kauppakeskus, Redi.

Meilahden Siltasairaala on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) historian suurin rakennushanke. Siltasairaalan peruskivi muurattiin syyskuun loppupuolella.

Hankkeen laajuus on 71 500 bruttoneliömetriä. Uuden Lastensairaalan bruttoala on reilut 47 000 neliömetriä. Rakennusfakta.fi:n mukaan Kalasataman kauppakeskus Redin bruttoala on 60 000 neliömetriä.

Siltasairaala rakennetaan kiinteästi Meilahden tornisairaalan ja Syöpätautien klinikan väliin. Meilahden ja Töölön sairaalan päivystykset yhdistyvät Siltasairaalassa yhdeksi päivystykseksi. Samoin leikkausosastot muodostavat uuden toiminnallisen kokonaisuuden.

Siltasairaala korvaa valmistuttuaan vanhan Töölön sairaalan sekä osan Syöpätautien klinikasta. Töölön sairaalan paikalle kaupunki on kaavoittamassa asuintaloja.

Rakennusyhtiö SRV on arvioinut, että Siltasairaala valmistuu kesällä 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.