Sisäilmaongelmista kärsivä Puotilan koulu on varustettu mittalaitteilla – koko koulu aiotaan purkaa

Puotilan ostoskeskus ei ole ainoa rakennus, joka saatetaan purkaa lähivuosina Puotilassa. Myös Puotilan ala-asteen koulun purkamista suunnitellaan.

Puotilan koulussa on jo tehty useita erilaisia pienempiä korjaustöitä viime ja tämän vuoden aikana, sillä koulussa on kärsitty sisäilmaongelmista pitkään.

Helsingin kaupungin mukaan Puotilan ala-asteen perusparannus on merkitty kaupungin talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmassa vuosille 2020-2021. Useiden selvitysten perusteella koulurakennusta ei kuitenkaan aiota perusparantaa vaan korvata se kokonaan uudella rakennuksella. Hanke suunnitellaan toteutettavaksi elinkaarimallina.

Kaupungin mukaan Puotilan ala-asteen toimintaa ei ole tarpeellista siirtää väistötiloihin ennen rakennuksen purkamisen alkamista.

Koulutoiminnan siirtämistä väliaikaistiloihin sisäilmaongelmien vuoksi on vaadittu kaupunginvaltuutettu Sami Muttilaisen jättämässä valtuustoaloitteessa.

Kaupunkiympäristön toimiala on tähän mennessä teettänyt koulurakennuksessa ne korjaukset, jotka ulkopuolinen tutkimuskonsultti on sisäilman laadun parantamiseksi suositellut. Sisäilmakorjaukset on tehty kevään ja kesän 2018 aikana. Lisäksi joululoman 2017 aikana on pinnoitettu ilmanvaihtokanavia, tarkastettu kokonaisilmamäärät, rakennettu putkitunnelin alipaineistuskanavisto sekä asennettu kanavisto ja poistoilmapuhallin.

Korjausten onnistumisen varmistamiseksi on loppukesästä 2018 tehty tiiviyskorjausten laadunvarmistusmittauksia. Koulurakennuksessa on neljä mittalaitetta, jotka mittaavat tilojen ylipaineisuutta sekä kaksi mittalaitetta, jotka mittaavat hiilidioksidia, lämpötilaa ja paine-eroa ulkovaipan yli.

-Jos rakennuksessa tapahtuu painesuhteiden muutoksia, ilmanvaihtotöistä kohteessa vastaava yritys saa asiasta hälytyksen. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihto on päällä koko ajan ja irtaimisto on puhdistettu, kerrotaan kaupungilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.