Täyssähköinen jäteauto kiertää kantakaupungissa

HSY aloittaa uuden jäteautokokeilun tänä kesänä Helsingin kantakaupungissa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on aloittanut sähköisen jäteauton kokeilun kesäkuussa Helsingin kantakaupungissa.

Kokeilun tavoitteena on tyhjentää jäteastiat mahdollisimman vähä-äänisesti ja panostaa ympäristöystävällisyyteen.

– Täysin sähkövoimalla kulkeva jäteauto ei tuota tyhjennystoiminnassa lainkaan pakokaasu- ja pienhiukkaspäästöjä. Jos kokeilu onnistuu, sähkökäyttöisten jäteautojen käyttö voi hyvinkin yleistyä, HSY tiedotti.

Täyssähköinen jäteauto jatkaa samalla HSY:n taiteellisesti koristeltujen keräysautojen sarjaa ja sen tunnistaa ”sähköllä kehräävästä” ilveskuvituksesta.

HSY valmistelee täyssähköisen jäteauton käyttöönottoa pääkaupunkiseudulla. Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa valmistellussa projektissa selvitetään, kuinka täyssähkökäyttöinen jäteauto vähentää jäteastioiden tyhjennyksestä aiheutuvaa melua ja kuinka se soveltuu jätteenkeräykseen pohjoisissa olosuhteissa.

Sähköinen jäteauto suorittaa astiatyhjennyksiä aluksi vain Helsingin kantakaupungissa, mutta toiminta-aluetta voidaan myös laajentaa koko HSY:n keräysalueelle.

Tyhjennystyötä varten autoa täytyy ladata varikolla yön yli, minkä lisäksi päivällä voidaan tehdä pikalataus Helsingin keskustan lähellä vuoronvaihtojen välissä. Täyssähköisten jäteautojen käytöstä pohjoisissa olosuhteissa on toistaiseksi vähän kokemusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.