Tapanilaan ja Pukinmäkeen huipputiheät junayhteydet elokuusta 2019 alkaen

Näkymä Malmilla. Kuvituskuva

HSL:n suunnitelman mukaan myös K-junat alkavat pysähtyä Tapanilassa, Pukinmäessä ja Käpylässä ensi elokuusta lähtien. Tällöin K-junat pysähtyvät kaikilla väliasemilla. Samalla linjatunnus N poistuu käytöstä ja nykyiset N-junat muutetaan K-tunnukselle.

Palvelutaso Tapanilassa, Pukinmäessä ja Käpylässä paranee merkittävästi kun vuoroväli arkisin läpi päivän tihenee 10 minuutista 5 minuuttiin. Nykyisin Tapanilassa, Pukinmäessä ja Käpylässä pysähtyvät P- ja I-junat.

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2019-2020 edellyttää vielä HSL:n poliittisen hallituksen hyväksynnän.

HSL:n virkamiesten mukaan K-junien pysähtyminen jokaisella asemalla selkeyttää linjastoa. Pääradalla liikennöi tällöin Helsingin ja Keravan välillä selkeästi vain isommilla asemilla pysähtyvät nopeat D-, R- ja Z-junat ja kaupunkiraiteita käyttävät junat P, I, K ja T pysähtyvät kaikilla väliasemilla.

HSL:n mielestä lisäpysähdysten vaikutus ajoaikaan on vähäinen, enintään noin kaksi minuuttia. Junien liikennöinti kokonaan Sm5-kalustolla on lyhentänyt ajoaikoja. K-junilla ei asemien ohituksia pysähtymättä voida kuitenkaan täysimääräisesti hyödyntää, koska samoja raiteita käyttävät I- ja P-junat pysähtyvät jokaisella asemalla ja vuoroväli on tiheä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.