Oho mikä suuri viherseinä Kannelmäen kauppakeskuksessa!

Kannelmäen kauppakeskus Kaaressa on itse asiassa neljä viherseinää. Suurin niistä on liukuportaiden vieressä, Kantelettarentien pääsisäänkäynnin lähellä.

-Viherseinien yhteenlaskettu pinta-ala on noin 150 neliömetriä. Kasveja seinissä on noin 7500 kappaletta ja niitä vaihdetaan sesonkien mukaan. Esimerkiksi jouluksi saamme seiniin ihania punaisia kasveja, kertoo markkinointipäällikkö Ria Leppävuori.

Leppävuoren mukaan kaikki kasvit ovat oikeita ja kukkivia.

-Niiden hyvinvoinnista vastaa Innogreenin tiimi sekä taustalla oleva kastelujärjestelmä. Kasveja vaihdetaan siis sesonkien mukaan ja tällä hetkellä niistä löytyy muun muassa vehkoja, kultaköynnöstä, herttaköynnöstä, korallikaktusta, flamingonkukkia ja orkideaa.

Viherseinät rakennettiin kun kauppakeskuksen sisätiloja uudistettiin keväällä 2017.

-Halusimme lisätä kauppakeskuksen viihtyisyyttä sekä tuoda asiakkaidemme iloksi jotain uutta ja erilaista. Viherseinillä on myönteinen vaikutus myös ihmisten mielenrauhaan sekä tilojen raikkauteen.

-Viherseinistä tulee paljon positiivista palautetta asiakkailtamme. Usein he hämmästelevät kasvien aitoutta – monen täytyy koskea kasveihin uskoakseen, että ne ovat aitoja, Ria Leppävuori jatkaa.

Marraskuussa Kaaren 2. kerroksessa on otettu käyttöön kiertokasvatukseen perustuva pieni sisäpuutarha SmartGrown. Siellä uiskentelee eläviä kaloja asiakkaiden ilona.

Jani Jakonen