Sauna ja kahvilan laajennus suunnitteilla Lauttasaareen

Krimin sodan aikainen tykkipatteri Veijarivuorenpuistossa vuonna 2020. Tykkipatteri ei kuulu nyt käsitteillä olevaan kaavamuutosalueeseen. Kuva: Heini Hämäläinen / Helsingin kaupunginmuseo

Paljon mielenkiintoa herättänyt kaavamuutoshanke etenee Veijarivuorenpuistossa.

Lauttasaaren Veijarivuorenpuiston länsiosaan kaavaillaan nykyisen kahvilarakennuksen laajentamista ja saunarakennuksen rakentamista.

Helsingin kaupungin mukaan asemakaavan muutostyön tavoitteena on alueen palvelutason nostaminen.

Kaavamuutoksen tavoitteena on myös toteuttaa huoltoyhteys sekä säilyttää puiston nykyiset luontoarvot ja kulttuuriarvot.

– Kaavaratkaisu edesauttaa kaupungin strategisten tavoitteiden toteutumista siten, että se toteutuessaan vahvistaa kaupunginosan
omaleimaisuutta mahdollistamalla asukkaille tärkeän virkistysalueen kehittämisen. Lisäksi tuetaan Lauttasaaren alueen liiketoiminnan kehittymistä ja toimintaedellytyksiä, kerrotaan asemakaavaehdotuksen selostuksessa.

Alueen nykyiset kävelyreitit säilyvät kaupungin mukaan ennallaan.

Kaavamuutos on herättänyt runsaasti mielenkiintoa Lauttasaaressa.

Veijarivuorenpuiston kahvila- ja saunarakennuksen kaavamuutosehdotus on ollut yleisön nähtävillä marraskuun 2022 ajan, mutta jo kaavoitustyön käynnistyessä 2021 sen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta jätettiin kaikkiaan 60 mielipidettä.

Kaupungin mukaan mielipiteet kohdistuivat esimerkiksi saunan rakentamiseen, sijaintiin ja kokoon, kahvilan laajentamiseen, liikennemääriin, viherarvoihin sekä alueen suojelu- ja kulttuuriperinteisiin. Kaupungin mukaan mielipiteet on huomioitu kaavoitustyön edetessä niin, että viitesuunnitelmaa on päivitetty ja kaavarajausta muutettu.

Myös viranomaisten kannanotoissa oltiin huolestuneita saunan rakentamiseen muinaisjäännöksen suoja-alueelle. Kaava-alueen lähellä sijaitsee suojeltuja Krimin sodan aikaisia linnoituslaitteita. Kaupungin mukaan kaavoitustyössä on muutettu saunan aiottua sijaintia ja kaava-alueen rajausta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.