Rakenna joulupuu -keräys tuotti tuhansia lahjoja pääkaupunkiseudun vähävaraisille

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Rakenna joulupuu -keräyksellä autetaan tänä jouluna yli 2800 eri ikäistä kaupunkilaista. Heistä iso osa on vähävaraisten perheiden lapsia, nuoria, pienituloisia yksinhuoltajia ja perheitä. Keräyksellä autetaan myös vanhuksia, työttömiä ja yksinäisiä.

Valtaosa keräyksen saamista lahjoituksista on ollut erilaisia lahjakortteja. Keräyksen kautta on jaettu esimerkiksi tavaralahjoja, ruokalahjakortteja ja aikalahjoja. Seurakuntien diakoniatyöntekijät ovat jakaneet lahjakortit ja lahjat apua tarvitseville ennen joulua, tiedotetaan Espoon seurakunnista.

Vantaalla Rakenna joulupuu -keräyksen kautta lahjoitettiin lapsille 330 joululahjaa. Ruokalahjakortteja kertyi parisataa. Tänä vuonna uutena vaihtoehtona olivat aikalahjat eli lahjakortteja yhteisiin elämyksiin, kuten elokuviin tai seikkailupuistoihin. Niitä vantaalaiset lahjoittivat keräykseen reilut 200.

Helsingin seurakunnissa lahjoja ja lahjakortteja kertyi noin 1500. Espoossa ja Kauniaisissa niiden määrä oli yhteensä 578.

Rakenna joulupuu -keräys alkoi 2. joulukuuta. Silloin saattoi jumalanpalvelusten yhteydessä käydä hakemassa lahjatoiveen Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kirkkojen joulupuista. Lisäksi yhteisöt ja yksityishenkilöt ovat osallistuneet keräykseen myös muilla tavoin. Esimerkiksi Espoossa Olarin seurakunnassa Chapple Iso Omenan hyväntekeväisyysbrunssin tuloista puolet eli 495 euroa lahjoitettiin Rakenna joulupuu -keräykseen.

-Tämän lisäksi pianisti Paavali Jumppanen lahjoitti koko konserttinsa tuoton eli 1350 euroa diakoniatyölle vähävaraisten perheiden lahjakortteihin. Olarin Lions Club lahjoitti 1500 euroa keräykseen, kertoo kansainvälisen työn sihteeri Markus Silvola Olarin seurakunnasta.

Ihmiset ovat halunneet auttaa myös muilla tavoin.

-Auttamishalua on ollut paljon. Ihmiset ovat tuoneet mielellään myös muita lahjoituksia kuten elintarvikkeita ja villasukkia annettavaksi vähävaraisille. Toiset ovat toteuttaneet parikin toivetta ja muutama isompi porukka on ostanut lahjan porukalla, kertoo diakoni Elisabeth Bariskin Helsingin Haagan seurakunnasta.

Rakenna joulupuu on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan evankelisluterilaisten seurakuntien joulukampanja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.