Raitioteiden ratakorjaamolle uudet tilat Kivikkoon

Havainnekuva Kivikon ratakorjaamosta.

Raitioteiden rakentamista ja kunnossapitoa palveleva ratakorjaamo saa uudet tilat Itä-Helsingin Kivikkoon.

Ratakorjaamo sijaitsee nykyisin Koskelan varikolla ja se siirretään sieltä Kivikkoon uuden rakennuksen valmistuttua osoitteeseen Kivikonlaita 18-20.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kivikkoon tulevien ratakorjaamon tuotanto- ja varastointitilojen suunnittelusta ja rakentamisesta, tiedotti Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy.

Rakentamisen ennakoidaan alkavan huhtikuussa 2024. Tavoitteena on, että ratakorjaamo valmistuu keväällä 2025.

Kivikon ratakorjaamolle rakennetaan tuotantotilat raiteiden ja vaihteiden rakentamiselle sekä muita ratakunnossapidon ja raiteiden rakentamisen tukitoimintoja, kuten ulkovarastoja sekä tilat ratarakenteiden kierrättämistä varten.

Uusi ratakorjaamo tulee olemaan konepajamainen tuotantolaitos, joka koostuu tuotantohallista, toimistosiivestä ja varastoalueista. Varastoalueet yhdistyvät tuotantohalleihin pitkillä siltanosturiradoilla.

– Pääkaupunkiseudun sujuvan raitiovaunuliikenteen kannalta oma ratakorjaamo on hyvin tärkeä. Ratakorjaamossa voidaan tuottaa joustavasti ja ilman suuria viiveitä tarvittavia varaosia ja komponentteja, kuten vaihteita, ristikoita ja kiskojanoja Helsingin raitioliikenteen tarpeisiin äkillisissäkin radan rikkoutumistilanteissa, kertoi tiedotteessa projektijohtaja Riku Raitala Kaupunkiliikenne Oy:sta.

Havainnekuva Kivikon ratakorjaamosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.