Puurakentamisen taidonnäyte nousee Katajanokalle

Katajanokan Laiturin työmaa huhtikuun alussa 2023. Kuva: Jani Jakonen

Työeläkeyhtiö Varman omistaman puusta tehtävän toimitilarakennuksen rakentaminen Katajanokanlaiturilla alkaa näkyä kaupunkilaisille.

Toimitilahanke on nimetty Katajanokan Laituriksi, ja rakennukseen sijoittuvat muun muassa Stora Enson pääkonttori ja S-ryhmän hotelli.

Uusi rakennus muuttaa osaltaan Katajanokan ja Helsingin kantakaupungin rantaviivan maisemia.

Katajanokan Laituri tulee myös olemaan puurakentamisen taidonnäyte.

Katajanokan Laiturin työmaalla on aloitettu puuelementtien asennus, joita rakennuksen runkoon tulee yhteensä 2 500 kappaletta.

Nelikerroksiseksi nousevan rakennuksen Kauppatorin pääty on harjakorkeudessa toukokuun lopussa.

Julkisivujen asennus käynnistyy kevään aikana, ja sisätiloja päästään rakentamaan kesällä.

– Tavoitteemme on rakennuttaa Katajanokalle, Helsingin paraatipaikalle, kaupunkikuvallisesti ja maisemallisesti korkeatasoinen toimitila, jossa toteutuvat myös kestävän rakentamisen periaatteet ja ympäristöarvot. On hienoa saada toteuttaa hanketta, joka elävöittää Katajanokan rantaa tuomalla sinne työpaikkoja ja houkuttelemalla matkailijoita, Varman toimitusjohtaja Risto Murto sanoo tiedotteessa.

Uuteen toimitilaan tulee vuokrattavaa tilaa 16 000 neliömetriä.

Rakennuksen suunnittelusta vastaa suunnittelukilpailutuksen kautta voittajaksi edennyt arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Stora Enson pääkonttorin ja S-ryhmän Solo Sokos Hotel Pier 4:n lisäksi rakennukseen tulee muita palveluntarjoajia ja yleisölle avointa tilaa.

Katajanokan Laiturin paikalta purettiin vanha satamarakennus.

Katajanokan Laiturin tontin maanrakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2022 kaivamalla maahan vedenpitävä kaivanto rakennuksen perustuksia varten. Kellarin betonirakennetyöt käynnistyivät viime vuoden syyskuussa.

Katajanokan Laiturin toimitila valmistuu 2024.

Katajanokan Laituri valmiina havainnekuvassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.