Allas Sea Poolin meriuimalasta halutaan pysyvä

Eteläsataman itäosan suunnittelualue kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki laatii suunnitteluperiaatteet Eteläsataman itäosaan Katajanokalle.

Alun perin tilapäiseksi tarkoitettu merikylpylä Allas Sea Pool saattaa jäädä pysyväksi ja vakituiseksi käynti- ja nähtävyyskohteeksi Helsinkiin.

Joskin on mahdollista, että Kauppatorin kupeessa Katajanokanlaiturilla sijaitseva merikylpylä uudistuu ja laajenee.

Helsingin kaupunki on aloittanut suunnitteluperiaatteiden tekemisen Eteläsataman itäosan eli Katajanokan alueelle. Suunnitteluperiaatteilla ohjataan alueen maankäytön kehittämistä tulevina vuosina.

Tavoitteena on luoda Katajanokalle uutta, keskustan merellisyyttä ja elämyksellisyyttä vahvistavaa kaupunkitilaa laajentamalla kävelykeskustaa Eteläsataman itäosan ranta-alueelle.

– Osana alueen kehittymistä myös meriuimalaa esitetään pysyväksi osaksi Eteläsataman merellisiä toimintoja. Katajanokanlaiturilla sijaitseva merikylpylä Allas Sea Pool hakee kehittämisvarausta pysyvän hankkeen suunnittelua varten, tiedotti Helsingin kaupunki maaliskuun lopussa.

Alueelle on tarkoitus suunnitella nykyistä laajempaa kelluvaa kylpyläaluetta, hyvinvointi- ja liikuntapalveluita sekä ympärivuotista tapahtumapaikkaa.

Toiminnot on tarkoitus sijoittaa uuteen, entistä laajempaan rakennukseen, jonka suunnittelusta on tarkoitus järjestää arkkitehtuurikilpailu.

Kehittämisvaraus etenee päätöksentekoon suunnitteluperiaatteiden rinnalla alkukesästä 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.