Purkupäätöstä odottava City-Jätti on ehostettu Hansakäytäväksi

Itäkeskuksessa sijaitsee 1980-luvulla rakennettu Hansasilta ja nyt Itäkeskuksessa on myös Hansakäytävä.

Easton Hansakäytäväksi on nimetty entisen City-Jätin kauppakeskuksen kauppakäytävä, joka on niin ikään rakennettu 1980-luvulla. Vanhan City-Jätin yhteyteen valmistui vuonna 2017 Easton Helsinki -kauppakeskus. Citymarket purettiin Eastonin alta mutta varsinainen City-Jätin kauppakäytävä jäi jäljelle. Se odottaa yhä omaa purkamistaan, sillä Eastonin laajennuksesta ei ole toistaiseksi tehty päätöstä.

-Eastonin Hansakäytäväksi nimeäminen johtuu käytännön syistä. City-Jätti -nimeä ei ole käytetty vuosiin ja sen tunnettuus on jo heikentynyt, kommentoi kauppakeskuspäällikkö Mika Ohenoja.

-Eastonin Hansakäytävä toivon mukaan osataan yhdistää Eastoniin ja Hansasiltaan, jotka ovat jo tunnettuja. Näin Eastonin Hansakäytävällä toimivien yritysten on helpompi viestiä sijainnistaan ymmärrettävästi, ja asiakkaat tietävät, mihin suunnistaa.

Käytävän hieno 1980-luvun marmorilattia on hiottu alkuperäiseen loistoonsa. Myös valaistusta on korjattu ja uusittu. Käytävän yleisilmettä on siistitty poistamalla pinnoilta vanhoja logoja ja mainoksia. Hansakäytävällä toimii pysyviä myymälöitä sekä pop up -myymälöitä. Osa liiketiloista on tyhjillään.

-Käytävällä on nyt yhdeksän liikettä ja tyhjistä liiketilosta tulee tiedusteluja lähes päivittäin. Ensi vuoden alussa katutasossa avautuu Puuilo, kertoo Mika Ohenoja.

Onko tietoa, milloin Kesko päättää Easton Helsingin laajennusosa rakennustöiden aloittamisesta?

-Päätöksen tekemiselle ei ole tehty aikataulua. Tilannetta arvioidaan vuosittain, Mika Ohenoja vastaa.

Jani Jakonen