Punavuoren Betania-talo kokonaan päiväkotikäyttöön

Betania-talo Perämiehenkadun puolelta. Kuva: Helsingin kaupunki.

Betania-talossa toimivan päiväkodin laajennushanke etenee Punavuoressa.

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta puoltaa päiväkoti Meripirtin hankesuunnitelman hyväksymistä. Kasvatus- ja koulutuslautakunta antoi puoltavan lausuntonsa kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle.

Betania-talossa osoitteessa Perämiehenkatu 13 sijaitseva päiväkoti Meripirtti halutaan laajentaa käsittämään koko talon. Perusteluina ovat päiväkotirakennuksen korjaustarve ja nykyisten tilojen pienuus kasvavalle lapsimäärälle.

Lisäksi nykyiset tilat eivät kaikilta osin tue päiväkodin toiminnallisia tavoitteita.

– Rakennuksessa on tällä hetkellä myös muita toimijoita. Rakennus tullaan ottamaan kokonaisuudessaan päiväkodin käyttöön, kerrotaan kasvatus- ja koulutuslautakunnan lausunnossa.

Hankkeen valmistuttua päiväkoti Meripirttiin mahtuu 196 lasta kun tällä hetkellä tilat palvelevat 80 lasta.

Peruskorjattuihin ja laajennettuihin tiloihin Betania-taloon on tarkoitus siirtää nykyinen päiväkoti Haukka. Se toimii nykyisin vuokratiloissa osoitteissa Sinebrychoffinkatu 11 ja Iso Roobertinkatu 43.

Tämänhetkinen tavoite on, että Betania saadaan kokonaisuudessaan päiväkotikäyttöön elokuuhun 2026 mennessä. Hankkeen toteutuksen ajaksi päiväkoti Meripirtti siirretään väistötiloihin Eiranrannan tilapäiseen paviljonkiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.