Puita kaadetaan Puotinharjussa ja Vartioharjussa

118
Kuvituskuva.

Helsingin kaupunki kaataa huonokuntoisia puita eri puolilla Itä-Helsinkiä ja Ala-Malmilla.

Vartiokylässä ja Mellunkylässä työskentelyalueeseen kuuluvat Vartioharjun pohjoisosa, Puotinharjun itäosa, Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Mellunmäki ja Vesala.

Töitä tehdään ulkoilureittien varsilla ja tonttien reunoilla paikoissa, joissa vaarallisiksi kehittyvistä ja yllättäen kaatuvista puista voisi aiheutua haittaa asukkaille ja liikkujille. Turvallisuussyistä harvennetaan myös pienpuustoa etenkin reittien ja teiden risteyskohdissa, joissa näkymien umpeutuminen voi aiheuttaa vaaratilanteita.

– Pienpuustoa harvennetaan tarvittaessa myös tonttien reunustalta. Taloyhtiöiden ja tontinomistajien toiveesta voidaan kaataa lisäksi sellaisia puita, jotka ovat kasvaneet kaupungin katu- tai puistoalueelta häiritsevästi tontin puolelle, Helsingin kaupunki tiedotti.

Osa kaadetuista puista jätetään maastoon lahoamaan maapuina. Eriasteinen lahopuu edistää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.

Alueille valmistui vuonna 2021 luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma. Sen pohjalta ei kuitenkaan tänä vuonna aloiteta muita kuin edellä mainittuja töitä, jotka tähtäävät tonttien ja ulkoilureittien turvallisuuteen.

Kaupunki aloitti työt maalis-huhtikuun vaihteessa Vartioharjun, Puotinharjun ja Ala-Malmin alueilta. Sieltä työt etenevät vaiheittain Mellunkylään tämän ja ensi vuoden aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.