Suunnitteluperiaatteet Munkkivuoren ja Talinrannan täydennysrakentamiseen

Korttelipiha Munkkivuoressa. Kuva: Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki tutkii mahdollisuuksia rakentaa uusia asuntoja muun muassa Munkkivuoren ja Talinrannan väliin.

Munkkivuoren ja Talinrannan alueille laaditaan suunnitteluperiaatteet, jotka toimivat tulevien asemakaavahankkeiden ja alueiden muun kehittämisen tukena.

– Munkkivuoren ja Talinrannan suunnitteluperiaatteet ohjaavat alueiden kehitystä ja vahvistavat elinvoimaisuutta tiivistyvässä kaupungissa. Täydennysrakentamisen painopisteet sijoittuvat Huopalahdentien varrelle sekä Munkkivuoren ja Talinrannan asuinalueiden väliselle alueelle. Munkkivuoren ja Talinrannan nykyisten asuinkortteleiden mahdollista täydennysrakentamista selvitetään yhteistyössä taloyhtiöiden kanssa, tiedotti Helsingin kaupunki.

Kaupungin mukaan mahdollisessa täydennysrakentamisessa huomioidaan lähiluonto ja virkistysalueet. Alueelle laaditaan maisemaselvitys, joka sisältää muun muassa maisemallisen tarkastelun, ekologisten ja viheryhteyksien sekä puistoalueiden arvojen ja ominaispiirteiden kartoituksen. Alueen virkistysalueita sekä kävely- ja pyöräilyreittejä kehitetään maisemaselvityksen pohjalta.

Munkkivuoren ostoskeskus tulee säilymään lähialueen kaupallisena keskuksena. Suunnitteluperiaatteiden osana kartoitetaan mahdolliset muut kaupalliset ja julkiset palvelutarpeet. Huopalahdentien tulevan pikaraitiotien vaikutuksia alueen sisäiseen liikenteeseen selvitetään.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja suunnitteluperiaatteiden valmisteluaineistoon voi tutustua 28.3.–2.6.2022 Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.