Laajasalon bussilinjaston suunnittelu jatkuu

Millainen bussiliikenne Laajasalossa tarvitaan sitten kun Kruunusillat-raitiotie valmistuu?

Laajasalon bussilinjojen suunnittelu on ollut keskeytyneenä melkein puolitoista vuotta, mutta nyt HSL jatkaa suunnittelua.

– Työ jäi tauolle syksyllä 2020 odottamaan päätöstä Kruunusiltojen kautta kulkevien raitiovaunujen reiteistä ja aikatauluista. HSL:n hallitus teki päätökset joulukuussa 2021, tiedottaa HSL.

Laajasalon liikenne on suurten muutosten edessä, sillä alueen asukasmäärä kasvaa ja Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne alkaa noin vuonna 2027. HSL laatii nykyisen bussilinjaston kehittämissuunnitelman raitiovaunuliikenteen aloitukseen asti sekä bussien reitit siitä eteenpäin, kun Kruunusiltojen raitiovaunut kulkevat.

– Suunnitelman tavoitteena on yhdistää raitiovaunujen ja bussien liikenne mahdollisimman saumattomaksi kokonaisuudeksi, HSL kertoo.

Suunnitelman aikajänne kattaa vuodet 2023-2020. Alueellisesti suunnitelma kattaa koko Laajasalon. Mukana ovat nykyiset bussilinjat 84, 85, 85B, 86, 88, 88B ja 89.

HSL:n mukaan Laajasalon bussilinjaston suunnitelmaa työstetään vuorovaikutuksessa Laajasalon asukkaiden kanssa. Tärkein vuorovaikutuskanava on nettiblogi, jota HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat ylläpitävät ja jossa suunnitelmaa voi kommentoida. HSL julkaisee huhtikuun 2022 lopulla blogissa ensimmäisen linjastoluonnoksen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.