Poistotekstiilien keräyskokeilu myös Länsi-Helsingissä

HSY kerää poistotekstiiliä kesäkuun loppuun saakka kymmenessä pk-seudun kauppakeskuksessa. Keräysrullakot on puettu kierrätettyihin farkkukankaisiin.

Kierrätettyihin farkkukankaisiin verhotut keräysrullakot ottavat vastaan asukkaiden vanhoja vaatteita ja kodintekstiilejä Kannelmäessä.

Pääkaupunkiseudun asukkaat voivat entistä helpommin lajitella rikkinäiset sekä käyttö- ja korjauskelvottomat tekstiilinsä hyötykäyttöön.

Vuoden 2022 alussa alkaneen Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n keräyskokeilun myötä uudet yhteistyökumppanit avasivat kymmenen matalan kynnyksen poistotekstiilikeräyspistettä eri puolilla Espoota, Helsinkiä ja Vantaata.

Länsi-Helsingin keräyspiste sijaitsee kauppakeskus Kaaressa Kannelmäessä.

Keräyspisteet ovat käytössä kokeilun ajan tammikuusta kesäkuun 2022 loppuun asti.

Kaikki keräykseen toimitetut poistotekstiilit lajitellaan, käsitellään ja hyödynnetään uusien tekstiilien raaka-aineena. Ympäristövastuun ja resurssitehokkuuden edistämisen ohella pilottimme tukee myös kotimaista kiertotaloutta.

– Kaikki keräämämme poistotekstiilit käsitellään ja jalostetaan kotimaassa. Esikäsittelyn jälkeen toimitamme kaikki hyödyntämiskelpoiset tekstiilit Paimioon, johon avattiin syksyllä 2021 Pohjois-Euroopan suurin poistotekstiilin jalostuslaitos, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen tiedotteessa.

HSY:n mukaan poistotekstiilikeräykseen kuuluvat rikkinäiset, virttyneet tai muutoin käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kunhan ne ovat kuivia ja puhtaita. Pienet kuivat tahrat eivät haittaa.

Esimerkiksi takit, housut, hameet ja paidat sekä lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat voi toimittaa tiiviisti suljettuun muovipussiin pakattuna poistotekstiilikeräystä varten.

HSY:n ohjeiden mukaan keräykseen ei voi viedä alusvaatteita, sukkia, tyynyjä, peittoja, pehmusteita, mattoja, vöitä, laukkuja, kenkiä tai kosteita, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä. Nämä täytyy lajitella sekajätteeseen.

Uudelleenkäyttöön kelpaavat, hyväkuntoiset asusteet ja kodintekstiilit voi laittaa myyntiin kirpputorilla tai lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöjen ja muihin tekstiilikeräyksiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.