Pohjois-Pasilan Postipuisto sai lisää bussivuoroja

Kuvituskuva

HSL on tihentänyt useiden bussilinjojen vuorovälejä 8. tammikuuta alkaen.

HSL:n mukaan palvelun parannukset näkyvät etenkin Pohjois-Pasilassa ja Postipuistossa sekä Espoon Suurpellossa, mutta parannuksia on tullut muillekin alueille.

Esimerkiksi Pohjois-Pasilan Postipuiston läpi liikennöiville linjoille 23 (Rautatientori-Pirkkola) ja 63 (Kamppi-Paloheinä) on tullut lisää tarjontaa.

Linjalla 23 lauantain ja sunnuntain vuoroväli on tihentynyt 20 minuutista 15 minuuttiin. Myös arkipäivien ruuhka-ajan liikennettä on tihennetty. Samantyyppiset muutokset on tehty myös linjalle 63.

Liikenteen tihennykset ovat koskeneet lukuisia muitakin Helsingin seudun linjoja, kuten esimerkiksi 80, 82, 560, 600, 623 ja 625.

– Kyseessä on HSL:n ensimmäinen laaja investointi palvelun parantamiseen koronapandemian jälkeen. Joukkoliikenteen aikatauluihin ei ole tehty vastaavan kokoluokan kertaparannuksia koskaan aiemmin HSL:n historiassa. Käytämme kohdennettuihin palvelun parannuksiin yhteensä 6 miljoonaa euroa vuoden 2024 aikana, tiedotti HSL joulukuussa.

– Parannamme palvelua niillä linjoilla, joissa matkustajamäärien kasvupotentiaali on kaikkein suurinta. Parannukset kohdistuvat etenkin ilta- ja viikonloppuliikenteeseen ja uusille, kehittyville asuinalueille. Palveluparannusten lisäksi tavoittelemme lisää asiakkaita myös edullisemmilla lipuilla, kun kahden vyöhykkeen lippujen hinta laskee vuodenvaihteessa.

HSL:n strategisena tavoitteena on nostaa joukkoliikenteen käyttö ennätyslukemiin vuoteen 2025 mennessä.

– Lisäksi tavoittelemme talouden tasapainottamista ja sitä, että lipputulot muodostaisivat tuloistamme noin puolet. Asiakkaiden suurempi määrä tukee näiden kaikkien tavoitteiden saavuttamista, todettiin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.