Kalasataman kirjasto avattiin

Kalasataman kirjastoa avajaispäivänä. Kuva: Jani Jakonen

Runsaasti uteliaita helsinkiläisiä tutustui Kalasataman kirjastoon sen avajaisissa maanantaina 15. tammikuuta.

Kävijät nauttivat monenlaisesta avajaisohjelmasta ja ihastelivat kirjaston sisustusta.

Myös kirjatarjontaa tutkailtiin. Jotkut hämmästelivät sitä, miten vähän Kalasataman kirjastossa näkyi aikuisille suunnattua kirjallisuutta.

Helsingin kaupungin mukaan Kalasataman kirjaston toiminnassa painottuvatkin lapset, nuoret ja perheet.

– Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokoelma on kirjaston kokoon nähden laaja, minkä uskotaan kannustavan alueella asuvia lapsia ja nuoria lukemisen pariin. Aikuisille tarjolla oleva pieni kirjavalikoima on tarkoin kuratoitu ja vaihtuvateemainen, tiedotti kaupunki kirjaston avajaisten alla.

Kaupungin mukaan uusi kirjasto tarjoaa kuitenkin peruspalvelut kaikille asiakkaille. Lisäksi järjestetään säännöllistä tapahtumatoimintaa, kuten satutuokioita, pelitoimintaa, elokuvanäytöksiä ja lukupiirejä.

Kaupunginkirjasto on luonnehtinut Kalasataman kirjastoa persoonalliseksi monitoimitilaksi, jonka sisustus on suunniteltu mielikuvitusta ruokkivaksi. Pinta-alaa kirjastolla on 436 neliön verran.

Kirjastotilojen sisustussuunnittelusta vastaa helsinkiläinen muotoilutoimisto Rune & Berg Design.

– Kantavana teemana kirjaston suunnittelussa on ollut paikallisten näköinen ja saavutettava kirjasto, joka tarjoaa uutta oivallettavaa jokaisella vierailulla. Suunnittelutyötä on tehty yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Erityisesti lasten kädenjälki näkyy kirjaston tiloissa. Esimerkiksi sohvien muotokieli on poimittu koululaisten työpajoissa tekemistä muovailuvahamalleista. Yhteensä kirjaston suunnittelun työpajoihin ja kyselyihin osallistui 838 henkilöä, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.