Pasilanraitio saa raitiovaunulinjan 7

Kuvituskuva

Länsi-Pasilan Pasilanraitio on menettänyt raitiovaunulinjan 2, mutta luvassa on joksikin aikaa linja 7.

Raitiovaunulinja 2 on siirtynyt pysyvästi pois reitiltä Palkkatilanportti – Pasilanraitio – Kyllikinportti.

Näin ollen linja 2 ei enää liikennöi niin sanotun Länsi-Pasilan lenkin kautta. Linjan 2 reitti on muuttunut Länsi-Pasilassa niin, että linja ajaa suoraan Pasilankatua.

– Pasilanraition pysäkeille raitioliikenne palautuu väliaikaisen katkon jälkeen Länsi-Pasilaan jatkettavan linjan 7 muodossa syksyn 2022 aikana, kerrottiin HSL:n tiedotteessa.

Linjan 2 reittimuutos astui voimaan 15. elokuuta 2022.

Reittimuutos on mahdollistunut, koska Pasilankadulle on valmistunut raitiotiekiskot Pasilansillan ja Palkkatilanportin väliselle osuudelle.

Lisäksi Pasilankadulle on rakennettu uusi raitiovaunupysäkki, nimeltään Palkkatilanportti. HSL:n reittioppaan mukaan se on samanniminen kuin Pasilanraitiolla oleva vanha pysäkki.

Raitiovaunulinja 7 tulee liikennöimään Pasilanraitiolla ilmeisesti vain tilapäisesti, sillä HSL:n linjastosuunnitelman mukaan linja 7 jatketaan tulevaisuudessa Pasilasta Meilahteen. Linjaa varten Meilahden sairaalan viereen rakennetaan päätepysäkki.

Uuden päätepysäkin rakentaminen on alkanut elokuun 2022 alussa. Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan linjan 7 liikennöinti Meilahteen alkaa vasta vuoden 2023 syksyllä.

Meilahden päätepysäkin rakentaminen on viivästynyt, sillä vielä alkuvuodesta 2022 HSL arvioi, että linja 7 jatkuu Meilahteen elokuussa 2022.

Pasilanraitiolla on määrä aloittaa Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankeen muutostyöt vuonna 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.