Veturitien siltatyömaa saavutti merkittävän etapin

Ilmakuva rakentuvasta Veturitien uudesta sillasta. Kuva on otettu kesäkuun lopussa, jolloin tehtiin sillan ensimmäisen osan siirtymälaattojen valu- ja täyttötöitä. Kuva: Kreate Oy / Tuomas Koivisto

Pasilan pääkadun Veturitien uuden sillan rakentaminen Pasilan ja Ilmalan juna-asemien välissä etenee.

Veturitien uuden sillan ensimmäinen osa on valmistunut Veturitien nykyisen sillan pohjoispuolelle. Liikenne siirtyi uuden sillan ensimmäiselle osalle heinäkuussa.

– Alkukesällä teimme ensimmäisen osan kannen pintarakenteita ja päätyjen otsamuurit. Nyt ovat liikenteen siirtämistä varten valmiit myös sillan siirtymälaatat ja maatäytöt. Olemme hyvin alkuperäisessä aikataulussa sekä rakentamisen että liikennejärjestelyjen suhteen, kertoi projektipäällikkö Jyrki Perokorpi Kreatelta tiedotteessa ennen sillan ensimmäisen osan avaamista.

Veturitie on Pasilan pääkatu, joka sillan kohdalla rakennetaan nykyistä noin kolme kertaa leveämmäksi osana Veturitien kokonaisvaltaisempaa uudistamista.

– Vastaamalla Veturitien kasvavaan liikennemäärään teemme kulkemisesta sujuvampaa kaikille Keski-Pasilassa liikkuville. Ensimmäisen osan käyttöön ottaminen on merkittävä etappi koko urakassa, kertoi projektinjohtaja Juuso Luoto Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Liikenteen siirryttyä uuden sillan ensimmäiselle osalle, pystytään nykyinen silta purkamaan kevään ja kesän aikana rakennetun purkusillan päälle.

– Vanhan sillan purkaminen ja uuden rakentaminen tehdään kaikkiaan kolmessa vaiheessa, mikä mahdollistaa liikenteen kulkemisen sillalla koko kahden ja puolen vuoden työmaan ajan. Lisähaastetta tuo työskenteleminen Suomen vilkkaimman junaliikenteen päällä, kertoi Jyrki Perokorpi.

Siltatyön toinen vaihe etenee niin, että puretun sillan paikalle rakennetaan uusi, neljän kaistan levyinen osa.

Tämä Veturitien uuden sillan toinen osa valmistuu kevään 2023 aikana.

– Kolmannen vaiheen aikana viimeistelemme ensimmäisessä vaiheessa valmistuneen sillan kannen eteläisen päädyn. Sen pystymme tekemään vasta sitten, kun sillan molemmat osat ovat liikennöitävässä kunnossa, Perokorpi jatkoi.

Veturitien uusi silta on kolmeaukkoinen jatkuva liittopalkkisilta, jossa on yhteensä seitsemän ajokaistaa sekä molemmissa reunoissa väylät jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Uusi silta valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.