Pakilaan ulottuvan kaupunkibulevardin suunnittelu etenee

Nykytila: Näkymä Tuusulanväylältä Metsälän ja Oulunkylän kohdalla. Kuva: Oladesign

Helsingin kaupungin suunnittelema Mäkelänkadun bulevardikaupunki ulottuu muun muassa Oulunkylän, Patolan, Maunulan ja Pakilan alueille.

Mäkelänkadun bulevardikaupungin suunnittelu on edennyt kaavarungon luonnosvaiheeseen, ja luonnos on yleisön nähtävillä ja kommentoitavana 1. joulukuuta 2023 saakka. Suunnitelmat ovat nähtävillä ja kommentoitavana myös Kerro Kantasi -verkkokyselyssä sekä verkossa osoitteessa hel.fi/suunnitelmat.

Asemakaavoitusta ohjaava kaavarunko on tarkoitus esitellä kaupunkiympäristölautakunnalle arviolta vuoden 2024 alussa. Bulevardikaupungin asemakaavoitus käynnistynee osa-alueittain aikaisintaan vuoden 2024 aikana, alkaen suunnittelualueen eteläosasta.

– Asemakaavojen muutosten käynnistymisestä tiedotetaan alueiden asukkaille ja osallisten kanssa järjestetään vuorovaikutusta kaavamuutosten yhteydessä, kerrotaan kaupunkiympäristön toimialan tiedotteessa.

Mäkelänkadun bulevardikaupungin rakentamisen on arvioitu alkavan 2020–2030-lukujen vaihteessa.

Mäkelänkadun bulevardikaupunki tarkoittaa sitä, että nykyisen Tuusulanväylän moottoritien paikalle suunnitellaan alueen uutta pääkatua, Mäkelänkadun jatketta.

– Moottoritie muuttuu Käpylän ja Pakilan välisellä osuudella nykyisen Mäkelänkadun kaltaiseksi katutilaksi. Uudelle kadulle tulee pikaraitiotie, jota pitkin pääsee keskustasta Pakilaan asti. Uusi pikaraitiotie yhdistyy kaupungin muuhun raitioverkkoon ja raideyhteyksiin, kerrotaan tiedotteessa.

Alueelle suunnitellaan asuntoja ja työpaikkoja noin 15 000–17 000 kaupunkilaiselle.

Visiokuva: Näkymä uudelta Mäkelänkadulta Metsälän ja Oulunkylän kohdalla. Kuva: Oladesign

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.