Pakilan ala-asteelle tilapäinen koulu Aulikin puistoon

Helsingin kaupunki suunnittelee uudistavansa Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien tilat lähivuosina. Pakilan ala-asteen ja myöhemmin myös päiväkoti Havukan tarpeisiin tarvitaan tilapäinen rakennus korjaus- ja rakennustöiden ajaksi. Kaupunki haluaa tarjota oppilaiden ja opettajien kokeiltavaksi ja käytettäväksi uudenaikaisen joustavan ja monikäyttöisen oppimisympäristön jo väistötiloissa.

Tilapäistä koulua suunnitellaan päiväkoti Kytöniityn lähellä olevalle kentälle Aulikin puistoksi kutsutulle alueelle (Paloheinäntie 40 ja 42a välinen kenttä ja leikkipaikka). Rakennuksen tilat mitoitetaan ala-asteen 500 oppilaalle.

Tavoitteena on aloittaa tilapäisen koulun rakentaminen helmikuussa 2020, mutta työkoneet ja rakentajat ilmaantuvat Aulikin puistoon jo aiemmin, sen jälkeen kun rakennuslupa on myönnetty. Työt aloitetaan valmistelemalla kenttä rakentamiskuntoon, muun muassa puita kaadetaan ja leikkipaikka poistetaan tilapäisesti käytöstä.

Pakilan ala-asteen on tarkoitus muuttaa väistötiloihin ensi vuoden syyslukukauden alussa eli syksyllä 2020. Keväällä 2022 olisi päiväkoti Havukan lasten vuoro muuttaa taloon. Ala-asteen 1. ja 2. luokat jäävät tuolloin rakennukseen ja jakavat sen päiväkodin kanssa.

Osin kaksikerroksiseen rakennukseen on suunniteltu alustavasti muun muassa ruokailu-, käsityö- ja liikuntatilat sekä nykyaikaisia oppimisauloja ja oppimissoluja. Ajoyhteys työmaalle kulkee Paloheinäntieltä. Rakennustyömaa aidataan hyvin ja ulkopuolisten pääsy alueelle estetään. Työmaa myös estää kevyen liikenteen kulun kentän alueella.

Väistötilat toteutetaan osana Pakilanpuiston allianssihanketta, jossa kaupunki sekä hankkeen suunnittelijat ja toteuttajat jakavat yhdessä hankkeen riskit ja hyödyt. Pakilan ala-asteen rakennus (Halkosuontie 88) on tarkoitus peruskorjata ja sen viereen rakentaa laajennusosa Pakilan yläasteen käyttöön. Päiväkoti Havukka (Elontie 35) puretaan uuden päiväkoti- ja opetusrakennuksen tieltä, joka valmistuu arviolta kesällä 2023. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko väistötiloille käyttöä tämän jälkeen.

Kun kaupungin ympäristö- ja lupajaosto myöntää rakennusluvan, lupapäätös linkitetään hankkeen verkkosivuille osoitteeseen www.hel.fi/pakilan-tilat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.