Päiväkoti puretaan Pakilassa – tilalle koulu ja päiväkoti

Havainnekuva päiväkodin leikkipihan ja metsikön suunnasta. Arkkitehdit Rudanko ja Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius, Keppo ja Salmenperä Oy.

Länsi-Pakilaan rakennetaan sivukoulu ja uusi päiväkoti vanhan purettavan Havukan päiväkodin tilalle.

Länsi-Pakilan uudelle päiväkoti- ja koulurakennukselle on haettu rakennuslupaa, ja rakentamisen on suunniteltu alkavan syksyllä 2022. Hanke toteutetaan osoitteeseen Elontie 35. Sitä ennen tontilta puretaan päiväkoti Havukan nykyinen rakennus.

Elontielle tulevan päiväkoti- ja koulurakennuksen toteuttaa Pakilanpuiston allianssi. Se suunnitteli ja toteutti myös 3.–9. luokkien pääkoulun ja nuorisotilat, jotka valmistuivat keväällä osoitteeseen Halkosuontie 88.

Elontien uuden rakennuksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2023. Tilojen tulevat käyttäjät toimivat siihen asti Aulikinpuiston paviljonkitiloissa osoitteessa Paloheinäntie 40b. Päiväkodit Havukka ja Pakila muuttavat paviljonkiin kesällä 2022.

Länsi-Pakilan Elontielle rakennettavaan päiväkoti- ja koulurakennukseen sijoittuvat Pakilan ala-asteen 1.-2. luokat. Tilat on suunniteltu 180 oppilaalle. Päiväkodin tilat on mitoitettu noin 240 lapselle. Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan uuteen rakennukseen sijoittuu myös monivammaisten lasten sekä toiminta-alueittain etenevän opetuksen yksiköt.

Rakennus on kolmisiipinen ja kaksikerroksinen.

– Kolmisakaraisella muodolla on pyritty sopeuttamaan rakennus ympäröivän alueen mittakaavaan ja luomaan ikään kuin kolme pienempää erillistä taloa, jotka kuitenkin liittyvät toisiinsa. Saadun palautteen perusteella harjakatot muutettiin vielä aumakatoiksi, jotta räystäslinja saatiin alemmas ja rakennuksen yleishahmoa matalammaksi, kertoo tiedotteessa arkkitehti Hilla Rudanko.

Julkisivut ovat puisia, ja niiden laudoitus vaihtelee kerroksittain.

Laudoituksen värinä on luonnollinen puun sävy. Sisäänkäyntikatosten sisäpuolia elävöitetään korostusväreillä. Taloon tulee vaalea peltikatto, mikä osaltaan keventää yleisvaikutelmaa.

Päiväkodin tilat sijoittuvat rakennuksen pohjois- ja eteläsiipeen, koululaiset itä- ja eteläsiipeen. Monivammaisten lasten ja toiminta-alueittain etenevän opetuksen tilat ovat pohjoissiiven alakerroksessa. Siipiä yhdistää kokoava keskiaula, jonka alueella on ruokailu-, musiikki-, kuvaamataidon ja käsityön tilat sekä hissi. Pieni liikunta- ja juhlasali voidaan jakaa kahteen osaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.