Puotilan ja Mellunmäen metroasemille lisää pyöräparkkeja

Kaupunkiliikenne Oy kasvattaa polkupyörien liityntäpysäköintipaikkojen määrää Itä-Helsingissä ja Pukinmäessä.

Rastilan, Puotilan ja Mellunmäen metroasemien yhteyteen sekä Pukinmäen rautatieasemalle valmistuu tänä kesänä uusia liityntäpyöräpysäköintipaikkoja.

– Suurin osa helsinkiläisistä asuu muutaman kilometrin säteellä jostain juna- tai metroasemasta. Asemien yhteydessä on tarjolla liityntäpyöräpysäköintipalvelu, johon pyörän voi jättää parkkiin ja jatkaa matkaa kätevästi junalla, metrolla tai bussilla. Polkupyörän jättäminen liityntäpysäköintiin ei maksa mitään eikä polkupyörän pysäköimisellä ole yleensä aikarajaa, perusteli Kaupunkiliikenne Oy pyöräparkkien lisäämistä asemilla.

Rakennushankkeen aikana on laajennettu liityntäpyöräpysäköintialueita, uusittu asemien sisäänkäyntien yhteydessä olevia pysäköintikalusteita sekä tiemerkintöjä, rakennettu pyöräkatoksia ja parannettu opastusta.

Kaupunkiliikenne Oy:n mukaan näillä toimenpiteillä parannetaan pyöräpysäköinnin laatua ja saavutettavuutta, mikä nostaa liityntäpyöräpysäköinnin käyttökokemusta merkittävästi.

– Alkukevään lumitilanne vaikeutti rakennustöitä. Onneksi työt ovat kuitenkin päässeet nyt etenemään, ja pyöräilijät pääsevät käyttämään suurinta osaa uusista paikoista heti kesän alusta alkaen. Loputkin näistä uusista liityntäpyöräpysäkönneistä saadaan kesän lopussa valmiiksi, ja uudet laadukkaamme pyöräpalvelut ovat käytettävissä, kertoi Kaupunkiliikenne Oy:n projektipäällikkö Rebeca Romero tiedotteessa.

Uudistuksen myötä Puotilan metroasemalla on 232 pyöräparkkipaikkaa, Mellunmäen metroasemalla 397 pyöräpaikkaa ja Rastilan metroasemalla 180 pyöräpaikkaa. Pukinmäen juna-aseman yhteydessä on hankkeen valmistuttua 140 pyöräparkkipaikkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.