Päiväkodin rakentaminen käyntiin Sompasaaressa

Alustava havainnekuva: Päiväkoti Sompasaaren julkisivun väritys vaihtelee kerroksittain. Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy.

Kalasataman eteläpuolella sijaitseva Sompasaaren asuinalue saa alueen nimeä kantavan lasten päiväkodin.

Päiväkoti Sompasaaren rakentaminen alkaa osoitteessa Priki Johannan kuja 4.

Uusi päiväkoti tarvitaan, koska Kalasatamassa ja Sompasaaressa rakennetaan vilkkaasti uusia asuntoja, ja lasten määrä alueella kasvaa.

Päiväkoti Sompasaareen rakennetaan varhaiskasvatuksen tiloja noin 210 lasta varten. Talon alakerran tiloja tarjotaan asukaskäyttöön iltaisin ja viikonloppuisin.

Uusi rakennus on korkeimmillaan kolmikerroksinen ja tiiliverhoiltu.

Sen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy. Rakennus on energiatehokas, ja sen energiankäytössä hyödynnetään kaukolämmön lisäksi aurinkopaneeleita, tiedotti Helsingin kaupunki.

Päiväkodin leikkipiha on korttelipihan puolella.

Lisäksi päiväkoti saa käyttöönsä alueen Loviseholminpuistosta.

Tavoitteena on, että päiväkoti Sompasaaren uudet tilat ja piha valmistuvat syksyllä 2023.

– Tämä edellyttää sitä, että myös korttelin muut työmaat toimivat sovittavassa aikataulussa. Päiväkoti sijoittuu uuteen kortteliin, jonne on samanaikaisesti rakenteilla myös asuinkerrostaloja, pysäköintihalli ja yhteispiha, tiedotti Helsingin kaupunki.

Kalasataman pohjoispuolella Verkkosaaressa osoitteessa Capellan puistotie 27 on rakenteilla puurakenteinen kaksikerroksinen päiväkotirakennus.

Sinne tulee noin 330 uutta varhaiskasvatuspaikkaa suomen- ja ruotsinkielisille lapsille. Talossa on tarkoitus tarjota myös ympärivuorokautista vuorohoitoa.

– Rakennushanke etenee sujuvasti ja talo valmistuu arviolta loppuvuodesta 2022. Se otetaan käyttöön alkuvuodesta 2023, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.