Osa Brahenpuiston peruskorjauksesta on valmistunut – leikkipuistorakennus uupuu yhä

Brahenpuisto on saanut tekonurmikentän jalkapallomaaleineen ja iso lasten kiipeilyteline hohtaa uutuuttaan. Kaikki leikkipaikat eivät kuitenkaan ole vielä valmiina, sillä kaivinkone kaivaa maata väliaidan takana.

Kalliossa sijaitsevan Brahenpuiston ja Brahen leikkipuiston ulkoalueiden peruskorjaus valmistuvat aikataulun mukaisesti lähes täysin loppusyksyn aikana.

-Se osa puistosta, jonka voi rakentaa valmiiksi ennen leikkipuistorakennuksen rakentamista, valmistuu marraskuun loppuun mennessä, elleivät sääolosuhteet suuresti hankaloita töiden etenemistä, kerrotaan Helsingin kaupunkiympäristön toimialan viestinnästä.

Leikkipuistorakennusta ei ole luvassa Brahenpuistoon vielä pitkään aikaan, sillä sen rakentaminen on lykkääntynyt.

Leikkipuisto kuitenkin palaa ulkotoiminnan osalta tuttuun paikkaansa Brahenpuiston ulko- ja piha-alueiden valmistuttua. Sisätoiminta jatkuu nykyisissä väistötiloissa siihen asti kunnes leikkipuistorakennus Brahenpuistoon valmistuu.

-Otamme pihan käyttöömme heti, kun se valmistuu. Pihasta rajataan osa pois käytöstä leikkipuistorakennuksen rakentamisen vuoksi, kertoi johtava leikkipuisto-ohjaaja Hannele Oja viime viikolla.

Myöhemmin viime viikolla Brahen leikkipuistosta tiedotettiin, että osa leikkipuiston pihan remontista on valmistunut ja leikkipuisto voi jälleen käyttää pihaa. Perjantaina 2. marraskuuta oli määrä viettää yhdessä vanhempien kanssa Brakun uuden pihan avajaisia.

Leikkipuisto Brahen sisätoiminta on evakossa entisen Alppilan terveysaseman rakennuksessa Sturenkadulla. Se sijaitsee lähes vastapäätä Brahenpuistoa. Välimatka on niin lyhyt, että leikkipuisto pystyy hyödyntämään uusittua Brahenpuistoa ulkotoimintaansa.

Leikkipuisto Brahen toiminta evakkotiloissa on sujunut Hannele Ojan mukaan hyvin.

-Asiakkaat ovat löytäneet meidät. Henkilökunta on huippua ja järjestää monipuolista toimintaa väistötiloissa. Pikkulapsiperheiden toiminta on toiminut kuin ennenkin. Koululaisten iltapäivätoimintaan haemme ekaluokkalaiset Aleksis Kiven koulusta ja ohjaaja saattaa lapset turvallisesti väistötilaan.

Helsingin kaupunki tiedotti viime huhtikuussa, että Brahen uuden leikkipuistorakennuksen rakentaminen on viivästynyt, koska alkuperäinen suunnitelma paljastui ennakoitua kalliimmaksi. Rakentamiselle on sittemmin pyritty etsimään kohtuuhintaisempi toteutustapa urakkakilpailun kautta.

Leikkipuistorakennuksen rakennustöiden alkamisen tarkka ajankohta on edelleen auki.

-Urakkasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta kaavailuissa rakentamisen ajankohta on kesä 2019 – kesä 2020. Rakentamisen aikana leikkipuiston muu osa on käytettävissä, kommentoi projektinjohtaja Matti Priha Helsingin kaupungilta.

Leikkipuisto Brahen työntekijät ja lapset odottavat, että leikkipuistorakennus toteutuisi mahdollisimman pian.

-Leikkipuisto Brahe on Helsingin ensimmäinen ympärivuotinen leikkipuisto. Se on jo vuodesta 1951 ollut alppiharjulaisten yhteinen kohtaamispaikka. Jatkamme hyvää traditiota myös uuden leikkipuistorakennuksen puitteissa, Hannele Oja summaa.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.