Aleksis Kiven peruskoulun oppilas voitti postiyhtiön järjestämän kilpailun

Kalliossa sijaitsevan Aleksis Kiven peruskoulun oppilas on voittanut tulevaisuuden postipalveluiden kehittämiseen liittyvän leikkimielisen piirustus- ja kirjoituskilpailun.

Pääkaupunkiseudun ala-asteen koululaiset ideoivat Tulevaisuuden esine -hankkeessa, miten posti kulkee tulevaisuudessa. Lähes 200 ehdotuksen joukosta valittiin Aleksis Kiven peruskoulun oppilaan Maijan idea, jossa yksisarviset taikovat tulevaisuuden postit vastaanottajille.

Lasten kehittämiä ideoita arvioinut raati ihastui Maijan ehdotukseen yksisarviskoneesta, joka toimii näin: ”Tulevaisuudessa keksitään laite, joka etsii yksisarvisen, jonka voi kutsua luokseen ja antaa sille postit kuljetettavaksi. Yksisarviset menevät suoraan kotiovelle ja taikovat postit vastaanottajille”.

Posti Oyj:n ja Arabian taideosastoyhdistyksen järjestämän hankkeen voittajaluokka pääsee myöhemmin syksyllä tutustumaan Helsingin postikeskukseen. Aleksis Kiven peruskoulun opettaja Anu Karppinen otti tiedon Maijan voitosta iloisena vastaan.

-Luokkani on energinen ja hyväntuulinen ryhmä, joka innostuu helposti ja tekee koulutyötä positiivisella asenteella. Rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä voi antaa ajatuksen lentää, Karppinen kertoo Postin tiedotteessa.

Tulevaisuuden esine -hanke järjestettiin syyskuussa. Kymmenen koululuokkaa pääsi suunnittelemaan ideoitaan taiteilijoiden ja postilaisten opastuksella työpajoihin, joita järjestettiin Arabian Muotoilukeskuksessa ja Helsingin kaupunginmuseossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.