OmaStadi tulee taas – 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoihin

Helsingin osallistuva budjetointi eli OmaStadi käynnistyy taas lokakuussa. OmaStadissa kaupunkilaiset voivat ideoida, suunnitella ja päättää, mihin kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa.

Kontula, Myllypuro ja Itäkeskus kuuluvat Itäiseen suurpiiriin, jonka hankkeisiin on varattu yhteensä 1 275 370 euroa. Koko kaupunkia koskeviin hankkeisiin on käytettävissä 1 760 000 euroa.
Ideoita oman kaupunginosan, alueen tai koko kaupungin kehittämiseksi voi jättää 5.-25. lokakuuta osoitteessa <omastadi.hel.fi/> omastadi.hel.fi. Ideointiin on mahdollista saada apua tietyissä kaupungin toimipisteissä sekä ideointitilaisuuksissa. Ideoinnin tukipisteet ja tilaisuudet päivitetään <omastadi.hel.fi/> omastadi.hel.fi –sivustolle ennen ideoinnin alkamista.

Ideointivaiheen jälkeen ideoista muokataan yhdessä toteuttamiskelpoisia ehdotuksia. Helsinkiläiset saavat äänestää ehdotuksista syksyllä 2021. Koronavirustilanne voi aiheuttaa aikatauluun muutoksia.

Ensimmäisen kierroksen OmaStadi-hankkeiden toteutus on käynnissä

Ensimmäinen OmaStadi-äänestys järjestettiin lokakuussa 2019. Äänestyksessä menestyneiden 44 OmaStadi-hankkeen toimeenpano on parhaillaan käynnissä. Suurin osa hankkeista valmistuu vuoden 2020 aikana.

Itä-Helsingissä toteutukseen äänestettiin muun muassa hanke, jossa 12 idässä sijaitsevan leikkipuiston lapset pääsivät ehdottamaan liikunta- ja leikkivälineitä leikkipuistoihin. Lisäksi nuorisotalojen varustelua on uudistettu OmaStadin kautta ja Puotilaan saadaan uusi pururata ja ulkoliikuntavälineitä.

Kaikkien toteutettavien hankkeiden etenemistä voi seurata osoitteessa <omastadi.hel.fi/results> omastadi.hel.fi/results

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.