Nyt on revitty auki Helsingin Erottaja – katutyöt jatkuvat yli vuoden ajan

Mechelininkadun ja Tukholmankadun lisäksi Helsingin kantakaupungissa on nyt menossa kolmaskin iso katuremontti, joka aiheuttaa liikenneruuhkia ja liikenteen poikkeusjärjestelyjä.

Erottajan katualueet on nimittäin revitty auki Svenska Teatern -teatterin edustalla. Helsingin kaupunki peruskorjaa entisen bussiterminaalin uudeksi Erottajan katuaukioksi.

Erottajan peruskorjaustyöt kestävät kauan, sillä aukion osalta peruskorjauksen on määrä valmistua ensi kesäkuun loppuun mennessä. Erottajan risteysalue valmistuu vasta reilun vuoden päästä, lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Peruskorjauksessa Erottajan kunnallistekniikkaa uusitaan, uusia pyöräkaistoja rakennetaan ja aukiolle sijoitetaan kahvila tai kioski. Lisäksi luvassa on julkinen taideteos.

Peruskorjaus on alkanut kunnallisteknisillä töillä. Aukio päällystetään monivärisillä luonnonkivilaatoilla. Erottajan risteysalueella selkeytetään kaistajärjestelyjä sekä jalankulun ja pyöräteiden ylityskohtia, kerrotaan Helsingin kaupungin nettisivulla.

Mannerheimintielle rakennetaan aukion viereen ajoradalle yksisuuntainen pyöräkaista. Eteläesplanadin suuntaista pyörätietä parannetaan. Erottajankadun länsipuolen ajoradalle tehdään myös uusi yksisuuntainen pyöräkaista.

Mannerheimintien keskiosan ja Pohjoisesplanadin puurivistöt säilytetään. Erottajan uudistuvalle aukiolle sijoitetaan penkkejä, roskapönttöjä ja pyörätelineitä, tiedotteessa jatketaan.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.