Helsingin kirjamessuilla puheenaiheina #metoo ja musiikki

Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25.–28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

”Kirjamessut mahdollistaa keskusteluja ja kohtaamisia, jollaisia voi kokea vain tulemalla paikan päälle. Olen ohjelmavalinnoissa pyrkinyt nostamaan uusia ääniä esille ja sen myötä tuonut esimerkiksi laulunkirjoittajia keskustelemaan kirjoittamisesta”, kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Tänä vuonna kirjamessuilla keskustellaan muun muassa sananvapaudesta, laulunkirjoittamisesta sekä Yhdysvaltojen kirjallisuudesta ja kulttuurista. Lisäksi maailmaa muuttaneen #metoo-liikkeen seurauksia puidaan kirjamessujen sunnuntaissa tunnin verran. Keskustelemassa ovat Tästä saa puhua! ja #metoo-vallankumous kirjojen kirjoittajat.

Suomalaisesta musiikista ja musiikin tekijöistä on kirjoitettu tänä vuonna paljon, mikä näkyy kirjamessujen ohjelmassa. Senaatintorille nousevat Antti Tuisku, Nightwish, Ultra Bra sekä Rähinän rap-artistit. Merkityksellistä kirjoittamista tapahtuu monessa muodossa ja siitä kertovat Ellinoora, rap-kollektiivi D.R.E.A.M G.I.R.L.S, Pyhimys ja Maija Vilkkumaa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.