Nuorten päihdepalvelu Herttoniemeen

kuvituskuva

Helsingin kaupunki on avannut syyskuun alussa nuorten päihdepalvelun nimeltään Pysäkki. Se sijaitsee Herttoniemen sairaalan yhteydessä Siilikujalla.

Pysäkin palvelut on suunnattu 13–23-vuotiaille helsinkiläisille, joilla on vakavia päihde- ja riippuvuusongelmia.

Nuori voi soittaa tai hakeutua Pysäkille omatoimisesti ilman ammattilaisen tai aikuisen ohjausta.

Pysäkille voi mennä juuri sellaisena kuin on.

– Jos päihteiden käyttö on nuorelle ongelma tai se mietityttää, ensisijainen kanava hakea apua on oman koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitaja, psykologi tai kuraattori. Päihteet voi nostaa esiin myös esimerkiksi nuorisotalon työntekijän kanssa, kaupungin tiedotteessa huomautetaan.

Päihdepalveluja aiemmin tarjonnut Nuorisoasema palvelee jatkossa mielenterveyspalveluja tarvitsevia helsinkiläisnuoria. Nuorisoasema sijaitsee Siltasaarenkadulla.

Nuorten päihdepalvelun siirtyminen pois Nuorisoasemalta ja Pysäkin perustaminen ovat osa Helsingin psykiatria- ja päihdepalveluissa 1.9. tehtyä organisaatiomuutosta.

Päihdepalvelu Pysäkki ja Nuorisoasema tekevät kuitenkin tiivistä yhteistyötä. Kaupungin mukaan nuorten asiakkaiden siirtymistä kahden yksikön välillä vältetään. Tavoite on, että nuoret asiakkaat saavat tarvitsemansa hoidon yhdestä palvelusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.