Heikki Kahila palaa eetteriin Lämpiö-palvelussa

Heikki Kahila toivoo innostavansa iäkkäitä digipalveluiden pariin. Kuva: Sakari Heiskanen / Löytö Studio Oy

Mittavan uran TV-uutisten sekä kulttuurin ja viihteen parissa tehnyt 87-vuotias Heikki Kahila tuo uuden sarjansa ”Kahvilla Kahilan kanssa” Lämpiö-palveluun.

Valtakunnallinen digipalvelu Lämpiö on viiden kaupungin, kahden suomalaisen IT-yrityksen sekä ikäihmisten yhdessä kehittämä digitaalinen alusta, jossa iäkkäät voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Kuusikymmentäluvun alussa televisiouransa aloittaneesta Kahilasta tuli yksi Suomen televisiohistorian tunnetuimmista uutisankkureista, Meidän Heikki.

Uutisuransa jälkeen hän on tehnyt monipuolisesti töitä suomalaisen viihteen keskiössä tuottajana, käsikirjoittajana ja juontajana niin televisiossa kuin estradeilla.

Nyt Kahila haluaa jakaa muistojaan ikätovereilleen ja keskustella niistä suorissa lähetyksissä uudessa Lämpiö-palvelussa.

– Helsingin kaupunki ja Lämpiö ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden kantaa tarinakorteni kekoon ikääntyvälle Suomelle, joka ansaitsee laadukasta viihdettä. Kahvilla Kahilan kanssa -sarjan seuraamiseen tarvitaan älylaite ja verkkoyhteys. Toivon, että ohjelmani Lämpiössä innostavat ikääntyneitä kokeilemaan ja hankkimaan digitaitoja, Heikki Kahila kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Lämpiössä ohjelmia voi katsoa tallenteina tai suorina lähetyksinä.

Samaa ohjelmaa katselevat ikäihmiset voivat olla yhteyksissä sekä toisiinsa että ohjelmien tekijöihin chatin tai videopuhelun kautta. Lämpiö kehitettiin palvelemaan erityisesti kotona asuvia iäkkäitä, jotka eivät fyysisesti pääse kulttuuri- ja hyvinvointipalveluiden pariin.

Helsinki, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku ovat kehittäneet Lämpiötä yhdessä suomalaisten yritysten Voolerin ja Codaonen kanssa. Mukana on myös kulttuuritoimijoita, järjestöjä ja muita sisällöntuottajia ympäri Suomea. Ikäihmiset ovat olleet mukana kehitystyössä alusta lähtien.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.