Kiitotien remontin ensimmäinen vaihe valmistui Helsinki-Vantaan lentokentällä

Lentoasemayhtiö Finavian toukokuussa 2023 aloittaman Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie 2:n peruskorjauksen ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen.

Remontti keskittyi kiitotie 2:n eli poikittaiskiitotien pohjoispäädyn uudelleen päällystykseen.

Samalla uusittiin hulevesiviemäröintiä ja kiitotien alla olevia sähköjärjestelmiä. Hulevesiviemäröintiä kehittämällä kiitotiellä olevaa vettä pystytään ohjaamaan tehokkaammin pois, minkä takia kiitotie kuivuu nopeammin ja sen käytettävyys paranee. Investoinnin summa oli 9,3 miljoonaa euroa.

‒ Olemme saaneet kiitotieremontin tämän kesän osalta valmiiksi suunnitelmien mukaan, ja kaikki kolme kiitotietä ovat käytössä normaalisti syyskuun puolestavälistä alkaen, kertoo tiedotteessa Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta.

Peruskorjauksen valmistuttua lentokoneiden laskeutumissuunnnat ovat palautuneet normaaliksi.

Remontin aikana kiitotie 2 ei ole ollut laskeutumiskäytössä. Sen takia touko-syyskuussa laskeutumismäärät Nurmijärven suunnasta olivat normaalia vähäisempiä, ja samaan aikaan Koillis-Vantaan ja Keravan suunnasta laskeuduttiin Helsinki-Vantaalle tavanomaista useammin. Potkurikoneet ovat tehneet remontin aikana normaalisti lentoonlähtöjä kiitotie 2:lta Tikkurilan suuntaan.

Kiitotie 2:n remontilla ei ole Finavian mukaan ollut vaikutusta Helsinki-Vantaan matkustajaliikenteen sujuvuuteen, sillä käytössä on ollut kaksi muuta kiitotietä.

‒ Kiitotien 2:n pohjoispään kunnostus tehostaa liukkaudentorjunta- ja jäänpoistoainejäämiä sisältävien hulevesien ohjaamista läheiseen biosuodatusalueeseen. Kiitoteiden kainalossa oleva alue tasaa hulevesien virtaamia ja laatua ennen niiden johtamista lasku-uomiin, Jani Elasmaa jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.