Myllypuron jättikampuksen tiloja ryhdytään kalustamaan lähiaikoina – opiskelijat saapuvat tammikuussa

Myllypuroon valmistuvan korkeakoulukampuksen tilojen sisustaminen huonekaluilla ja varustaminen esimerkiksi opetuskalustolla alkaa lähiaikoina. Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen A-talo eli ensimmäinen rakennusvaihe valmistuu lähiviikkoina, ja kun loputkin rakennukset valmistuvat ensi syksynä, Myllypuron kampuksesta tulee opiskelijamäärältään Helsingin isoimpia kampuksia.

-Myllypuron kampuksen ensimmäisen vaiheen A-talo luovutetaan Metropolian käyttöön marraskuussa, minkä jälkeen Metropolia alkaa kalustaa, asentaa tietotekniikkaa ja varustaa tiloja toiminnan aloitusta varten. Muutot tapahtuvat joulukuun 2018 ja tammikuun 2019 aikana. Opetus A-talon tiloissa alkaa aikaisintaan tammikuun puolivälissä, kertoo projektijohtaja Simo Hoikkala Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Kehä I:n kyljessä sijaitsevaan A-taloon siirtyy ensi vaiheessa noin 3500 opiskelijaa ja 200 työntekijää. Osa heistä siirtyy myöhemmin toisessa vaiheessa valmistuviin B-, C- ja D-taloihin.

-Urakoitsija on ilmoittanut Myllypyron kampuksen B-, C- ja D-talojen valmistuvan elokuussa 2019.

Myllypuron koko kampuksen valmistuttua siellä opiskelee arviolta 6000 opiskelijaa. Se on samaa suuruusluokkaa kuin esimerkiksi Helsingin yliopiston Kumpulan ja Viikin kampuksilla.

Metropolian henkilöstö ja opiskelijat odottavat koko kampuksen valmistumista. Heille avautuu mahdollisuus työskennellä aiempaa läheisemmässä yhteistyössä korkeakoulun eri koulutusalojen ja alueen toimijoiden kanssa. Kampukselle tulevat sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja kiinteistöalan modernit oppimisympäristöt. Kampuksella sijoittuvat myös korkeakoulun johto ja yhteisiä keskitettyjä palveluja.

-Hyvinvoinnin rakentajien kampus on avoin elämälle ja uusille kohtaamisille. Kampus kokoaa ihmiskeskeisen osaamisen, jossa hyvinvointia, terveellistä tulevaisuutta ja rakennettua ympäristöä kehitetään yhdessä, Simo Hoikkala kertoo.

Jani Jakonen

Kuva: Metropolia Ammattikorkeakoulu