Muuta kotisi teatterinäyttämöiksi- mukaan tarvitaan koteja ja näyttelijöitä

Kotiteatteri saa uuden – tai vanhan – merkityksen, kun Kotiteatterifestivaali 16.-19.11. muuttaa kodit teatterinäyttämöiksi marraskuussa. Luvassa on yhtä aikaa intiimejä ja rentoja teatterikokemuksia neljän päivän ajan eri puolilla Helsinkiä.

“Kun näyttelijä ja yleisö tuodaan pieneen tilaan, jossa ei selkeästi ole erotettu lavaa ja katsomoa, tulee esityksestä hyvin intiimi. Jokainen tila aiheuttaa esitykselle myös omat vaatimuksensa, joten luvassa on monella tapaa ainutlaatuisia elämyksiä”, kertoo idean takana oleva Jaakko Blomberg Yhteismaa ry:stä.

Kotiteatterifestivaali järjestetään nyt toista kertaa. Edellisen kerran helmikuussa 2015 kaikki näytökset olivat täynnä ja palaute niin hyvää, että tapahtumaa lähdettiin tekemään uudestaan. Yhteismaa on järjestänyt Kotiteatterifestivaalin ohella mm. Siivouspäivä-, Illallinen Helsingin taivaan alla -, Helsinki Sauna Day -tapahtumia sekä ihmisten kotiin taidetta tuonutta Olohuonenäyttelyä. Tapahtumat kyseenalaistavat osaltaan julkisen ja yksityisen tilan käsitettä sekä sitä, mihin kaikkeen kaupunkitila voi taipua.

“Suomen kesä on lyhyt ja aiheuttaa omat rajoitteensa tapahtumien järjestämiselle. Ei yhteisöllisyyden kaipuu katso kuitenkaan vuodenaikaa. Meillä on kaupunki täynnä tilaa ihmisten kodeissa, joten miksei niissäkin voisi välillä järjestää julkisia tapahtumia, kuten vaikkapa teatteria?” Blomberg sanoo.

Mukaan etsitään koteja ja näyttelijöitä

Kotiteatterifestivaaliin etsitään mukaan nyt niin teattereiksi muutettavia koteja kuin näyttelijöitä. Koti voi olla millainen tahansa, pääasia, että se sijaitsee Helsingissä ja siellä on tarpeeksi tilaa esitykselle sekä yleisölle. Näyttelijäksi tapahtumaan voi hakea mukaan kuka tahansa näyttelijä, joka haluaa esittää teatteria kodissa. Kotiteatterifestivaalin ajankohta on 16. – 19.11.2016. Hakuaika Kotiteatterifestivaaliin päättyy 16.10.2016.

Teatteriesityksiin on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii paikan varaamista etukäteen. Festivaalin tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuun lopussa.

Lisätietoja: www.facebook.com/kotiteatterifestivaali

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.