Munkkiniemen uimarannalle ei uutta huoltorakennusta – cityvessa ehkä

Kuvituskuva.

Munkkiniemen uimarannalle ei ole toistaiseksi luvassa uusia pukuhuoneita ja peseytymistiloja, mutta cityvessan mahdollista perustamista selvitetään.

Viisitoista Helsingin kaupunginvaltuuston jäsentä jätti valtuutettu Pia Kopran johdolla valtuustoaloitteen, jossa ehdotettiin Munkkiniemen uimarannan kohentamista rakentamalla nykyisen huoltorakennuksen tilalle uusi rakennus. Rakennuksessa olisi naisille ja miehille erilliset pukeutumistilat, pukukaapit, peseytymistilat sekä vesi- ja viemäriverkkoon kytketyt wc-tilat.

Helsingin kaupungin virkamiesten laatiman ja Helsingin kaupunginhallituksen hyväksymän vastauksen mukaan Munkkiniemen uimarannalle ei toistaiseksi suunnitella uutta huoltorakennusta.

Nykyinen huoltorakennus on tehty 2000-luvun alussa ja virkamiesten mukaan se on jopa osittain parempi kuin muut kaupungin ylläpitämät uimarantojen huoltorakennukset.

– Rakennuksessa on lämpimät suihkut sekä puku- ja peseytymistilat omilla ovillaan. Huoltorakennuksen yleiseen ilmeeseen ja siisteyteen vaikuttaa se, että se on usein ilkivallan kohteena. Ilkivallan jälkiä pyritään poistamaan sitä mukaa kun niitä tulee, kerrottiin kaupunginhallituksen vastauksessa valtuustoaloitteeseen.

Nykyisen bajamajan korvaamiseen uudella cityvessalla suhtaudutaan myönteisemmin.

– Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunnon mukaan bajamajan korvaamista niin sanotulla cityvessalla voidaan selvittää yhdessä kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Maksuton ja esteetön, ympäri vuorokauden ja vuoden käytettävissä oleva cityvessa voisi palvella sekä uimarannan että rantareitin käyttäjiä, kerrottiin kaupunginhallituksen ehdotuksessa.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kaupunginhallituksen ehdotusta vastaukseksi aloitteeseen kesäkuun alussa. Enemmistö valtuutetuista kannatti äänestyksessä kaupunginhallituksen ehdotusta. Näin ollen valtuusto päätti, että aloite on loppuun käsitelty, eikä uutta huoltorakennusta ole siten tiedossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.