Uusi pyöräilysilta luvassa Veräjälaaksoon

Havainnekuva Veräjälaakson ja Savelan välistä Vantaanjoen kohdalta. Kuva: WSP.

Osana Helsingin Pohjoisbaanaa on suunnitteilla uusi pyöräilyn maisemasilta Veräjälaaksoon.

Suunnitteilla oleva uusi pyöräliikenteen pääreitti, Pohjoisbaana, kulkee toteuduttuaan Oulunkylän juna-aseman vierestä ja Veräjälaakson kautta.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden, baanojen verkko. Baanat mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen pyöräliikenteen.

Pohjoisbaana on osa rakentuvaa baanaverkostoa, muodostaen suoran yhteyden Käpylästä Vantaan rajalle. Se kulkee junaradan itäpuolella yhdistäen matkallaan Oulunkylän, Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.

Pohjoisbaanan rakentaminen on tuomassa myös uusia isoja siltoja, esimerkiksi Veräjälaakson ja Savelan välille. Vantaajoen yli esitetään junaradan sillan viereen uusi pyöräliikenteen baanasilta. Uusi silta ylittäisi myös joen molemmin puolin kulkevat ulkoilureitit.

Alueen nykyinen silta jäisi jalankulkijoiden käyttöön.

– Vantaanjoen ylitys on Pohjoisbaanalla merkittävin maisemallinen kohde ja sillalle halutaan myös pysähtyä ja jäädä katselemaan maisemaa, kerrottiin Pohjoisbaanan yleissuunnitelman luonnoksessa toukokuussa.

Pohjoisbaana toteutuu osissa ja sen rakentaminen voi alkaa toteutussuunnittelun jälkeen 2023 alkaen. Koko yhteyden valmistumisaikataulu varmentuu tarkemmassa suunnittelussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.