Uudet runkolinjat kulkevat Länsi-Helsingin läpi

HSL tekee Vantaan bussilinjoille 15. elokuuta useita muutoksia, jotka vaikuttavat osaltaan myös Länsi-Helsingissä.

Länsi-Helsingin läpi alkaa ensi elokuusta lähtien liikennöidä kaksi Helsingin keskustan ja Vantaan välistä runkobussilinjaa.

Oranssilla bussikalustolla tihein vuorovälein ajettavat uudet runkobussilinjat ovat 300 (Elielinaukio – Myyrmäki) ja 400 (Elielinaukio – Vantaankoski).

Linja 300 kulkee Konalan ja Etelä-Haagan läpi Vihdintietä pitkin. Linja 400 ajaa puolestaan Hämeenlinnanväylää Hakuninmaan läpi ja Kannelmäen itäpuolelta.

Runkolinjat eroavat muista bussilinjoista esimerkiksi siinä, että se jättää reittinsä varrella olevia pysäkkejä väliin. Eli runkolinja ei pysähdy kaikilla pysäkeillä.

Uusi runkolinja 300 käyttää Länsi-Helsingin alueella seuraavia pysäkkejä Helsingin keskustan suunnasta tultaessa: Talontie, Karvaamokuja, Valimokuja, Marttila, Konalan puisto, Ruosilanpolku, Malminkartanontie ja Vanha Hämeenkyläntie.

Linja 400 käyttää Länsi-Helsingin alueella seuraavia pysäkkejä Helsingin keskustan suunnasta lukien: Metsäläntie, Pirkkolantie, Venäläinen koulu, Kaarelantie, Kalannintie ja Kappatie.

Malminkartanon ja Honkasuon bussilinjan 37 reitti pitenee Honkasuolta Vantaan puolelle Myyrmäkeen 15. elokuuta 2022 alkaen.

HSL:n julkaiseman kartan mukaan linjan 37 reitti jatkuu uutta Honkasuontien osuutta pitkin Rajatorpantielle ja sieltä edelleen Raappavuorentietä, Vaskivuorentietä ja Jönsaksentietä pitkin Myyrmäen asemalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.