Dionne Pounds aisapariksi Pere Klingalle

ToPo Naiset nousee naisten Korisliigaan takanaan kolme kautta 1-divisioonassa, joista viimeinen päättyi dominoivaan mestaruuteen. Joukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa ja viime kauden pelaajista sopimukset ovat toistaiseksi Meriem Eerikinharjun, Siiri Ukkosen, Jessi Johanssonin, Mirka Kilpijärven ja Linda Hemmanin kanssa.

Joukkuetta valmentaa tulevalla kaudella erittäin mielenkiintoinen parivaljakko, kun pelaajaurillaan yhteensä peräti 200 maaottelua tahkonneet heittäjävirtuoosit, Pere Klinga ja Didi Pounds, lyövät hynttyyt yhteen. Didi odottaa mielenkiinnolla yhteistyötä pelaajalegenda Pere Klingan kanssa. “Ensimmäinen koko kauden valmentajapesti hieman jännittää. Perellä on jo useita valmentaja vuosia takana, joten varmasti pystyn oppimaan häneltä. Naisten Korisliiga ja pelaajat ovat minulle hyvin tuttuja pelaajana ja on upeaa päästä vaikuttamaan peliin myös valmentajan näkökulmasta”, Didi kertoo.

ToPo Naisissa viimeiset neljä kautta pelanneet monipuoliset laiturit, Siiri ja Jessi, pääsevät joukkueen nousun myötä haastamaan itsensä Korisliigassa. Molemmat ovat myös tuttuja tulevalle valmennusparivaljakolle ollen mukana naisten joukkueessa jo kaudella 2014-2015, jolloin Pere toimi joukkueen valmentajana ja Didi joukkuekaverina.

Meriemin kokemus Korisliigasta on joukkueelle erittäin tärkeää ja Mertsun vahva divarikausi on antanut pelaajalle paljon lisää itseluottamusta napata iso rooli joukkueessa myös Korisliigassa. Meriem oli edelliskaudella joukkueen pistenikkari 13,9 pisteen keskiarvolla. ToPon kasvatti on saavuttanut Korisliigassa peräti kaksi Suomen mestaruutta Catzin riveissä.

Mirka Kilpijärvi tuli ToPoon viime kaudella HyPosta saavuttaen SM-hopeaa kaudella 2015-2016. Mirka on heittäjien aatelia ja tuo joukkueelle Meriemin tavoin, arvokasta kokemusta liigaparketeilta. Viime kausi oli Mirkalle rikkonainen alkukauden loukkaantumisen johdosta, mutta pääsi jo parempaan pelivireeseen kohti pudotuspelejä.

Sykin kasvatti Linda Hemmann on pelannut ToPossa ennen viime kautta myös a-juniorivuosina. Linda toi joukkueeseen jo viime kaudella rutkasti energiaa, ja vastuuta saadessaan on osoittanut olevansa arvokas pelaaja molemmissa päissä kenttää.

“Tulevan kauden joukkue rakentuu hyvää vauhtia ja olen erittäin mielissäni solmituista pelaajasopimuksista. Tavoitteena on rakentaa joukkue vahvasti edelliskauden kokoonpanon ympärille ja neuvottelut ovat kesken vielä muutaman uudenkin tulokkaan kanssa”, kommentoi toiminnanjohtaja Suhonen tyytyväisenä.

“Olen lisäksi niin seurajohtajana kuin fanina erittäin innoissani tulevasta valmennusparivaljakosta. Meillä on tässä sellainen kaksikko jollaista ei toista Suomesta löydy. Molempia olemme päässeet ihailemaan ja fanittamaan pelikentillä, nyt saamme mahdollisuuden nauttia heidän pelifilosofiastaan, kentän laidalta orkestroituna.” Suhonen fiilistelee.

Valmennusuraansa starttaava Pounds tuo joukkueeseen myös arvokasta psyykkisen puolen valmennusta johon hänellä on omaa koulutustaustaa ja kokemusta. “Psyykkisen valmennustaustani kautta pystyn varmasti vahvistamaan joukkuetta ja tarvittaessa ehkä auttamaan myös päävalmentajaa. Pelaajauran aikana olen analysoinut omaa ja vastustajan pelaamista ja parempi pelin ymmärtäminen onkin yksi asia mitä haluan joukkueeseen tuoda.” Didi kommentoi.

Lisää pelaajasopimuksia ja uutisia odotettavissa pian!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.