Vuoden Järvenpääläinen on nuori tulevaisuudenlupaus

0
91

Vuoden Järvenpääläiseksi on valittu Akseli Saurama. Järvenpäässä koko ikänsä asunut ja Järvenpään Kehäkarhuja edustava Saurama kruunattiin marraskuussa Wako Pro potkunyrkkeilyn Euroopan Mestariksi.

”Valinta tuli minulle täysin yllätyksenä. Urheilullisesti menestyksekäs vuosi sai upean päätöksen”, iloitsee Akseli.

”Järvenpään seudun nuorkauppakamari on jakanut vuodesta 1978 lähtien tämän tunnustuksen vuoden aikana poikkeuksellisella tavalla ansioituneelle järvenpääläiselle”, kertoo nuorkauppakamarin väistyvä puheenjohtaja Salla Niemelä.

Ehdokasasettelu oli auki marraskuun ajan, jonka jälkeen palkintoraati valitsi ehdokkaiden joukosta esikarsinnan jälkeen voittajan. Ehdokkaita kisaan ilmoitettiin kymmeniä.

”Akselin ehdokkuutta perusteltiin sillä, että hän on kansainvälisesti menestynyt nuori potkunyrkkeilijä, joka on loistava esikuva nuorille”, kertoo nuorkauppakamarin yhteiskuntalohkon vastaava Tomi Riipinen.

Akseli on syntynyt ja elänyt koko elämänsä Järvenpäässä. Hän aloitti potkunyrkkeilyn 5-vuotiaana ja on määrätietoisesti edennyt kohti ammattilaisuraa. Matkanvarrella mukaan on tarttunut muun muassa hopeamitalit nuorten ja aikuisten maailmanmestaruuskisoista sekä yhteensä seitsemän Pohjoismaiden mestaruutta niin nuorten kuin aikuistenkin sarjoissa. Akseli antaa ison tunnustuksen myös Järvenpään kaupungille.

”Kaupunki on tarjonnut hyvät puitteet harjoittelulle, ei yksin potkunyrkkeilylle vaan Järvenpään liikuntamahdollisuudet ylipäätään ovat loistavat”, kertoo Akseli.

Vuoden järvenpääläinen -tunnustus ei tullut ensimmäistä kertaa Sauramoiden perheeseen. Vuonna 2008 Akselin isä Juha Saurama palkittiin vuoden Järvenpääläisenä.

”Tämä, että palkinto tulee toista kertaa perheeseemme, kertoo siitä kovasta työstä, jota olemme pitkäjänteisesti tehneet”, jatkaa nuorempi Saurama.

Poikkeuksellinen vuosi on ollut hyvin haastava myös urheilijoille. Koronatilanne on tyhjentänyt kilpailukalenteria ja vaikuttanut merkittävästi myös harjoitteluun.

”Urheilija treenaa aina kisoja varten. Nyt kun kisoja on peruttu, on myös harjoittelumotivaatio ollut aika ajoin koetuksella. Onneksi usko omaan tekemiseen ja hyvät tulokset ovat tsempanneet matkan varrella”, summaa Akseli.

Viime vuonna palkinnon sai Local Storagen Roope Rouvinen ja vuonna 2018 vuoden Järvenpääläiseksi valittiin CityMarkettia luotsaava Markku Hautala.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.