Monikulttuurista itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään kymmenettä kertaa Helsingissä

Helsinki on yhä kansainvälisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Itsenäisyyden juhlistamiseksi ja sen yhteisen arvon korostamiseksi Helsingin kaupungintalolla järjestetään monikulttuurinen itsenäisyyspäivän juhla. Nyt kymmenettä kertaa järjestettävän tapahtuman isäntänä on kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Juhlapuheen pitää opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Suomen itsenäisyys on perinteisesti ollut valtaväestön juhla. Kaikki suomalaiset, uudet suomalaiset mukaan lukien, arvostavat yhteiskunnassa samoja asioita: rauhaa, itsenäisyyttä ja hyvinvointia – asioita, jotka ovat kaikille arvokkaita ja tärkeitä. Paras tapa tämän osoittamiseen on viettää yhdessä Suomen itsenäisyyttä. Kaupungintalolla nautitaan Helsingissä asuvien kansainvälisten taiteilijoiden monipuolisista taide-esityksistä, ja erityisesti nuoret ovat tänä vuonna esillä. Tilaisuuden päättää tanssiaiset ja buffet.

Juhla on vuosi vuodelta suositumpi. Tänä vuonna mukaan ilmoittautui ennätysmäärä vieraita, joista 400 ensimmäistä mahtui mukaan. Tilaisuus on nyt täynnä. Jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan juhlimaan, kun Suomi täyttää 100 vuotta, on vuoden 2017 monikulttuurisen itsenäisyyspäivän juhlapaikaksi varattuFinlandia-talo.

Monikulttuurisen itsenäisyyspäivän juhlan järjestävät Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa ja Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry, Taiteen edistämiskeskus Taike:n, Cultura -säätiön ja Palmian tuella.

Monikulttuurinen itsenäisyyspäivän juhla
Tiistai 6.12.2016 klo 13–17
Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13

Kuvassa Pääministeri Juha Sipilä ja kaupunginjohtaja Jussi Pajunen juhlavieraiden kuvattavana Helsingin kaupungitalolla viime vuonna. Kuva: Alejandro Lorenzo

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.