Midnight Run yhdistää urheilun ja karnevaalitunnelman

Moni meistä on tottunut näkemään urheilutapahtumat päiväsaikaan järjestettyinä kilpailuina, joissa kisataan puhtaasti voitosta, ja jolla ei ole kulttuurin kanssa mitään tekemistä. Yhdeksättä kertaa Helsingissä järjestettävä Midnight Run eli vapaasti käännettynä ”Keskiyön juoksu” on kuitenkin jotakin aivan muuta.


– Kyseessä on ennemminkin karnevaali kuin perinteinen juoksukilpailu, kertoo Midnight Run Helsingin projektipäällikkö Wilhelm ”Wille” Hörhammer.

– Tavoitteena on saada tapahtumasta Suomen hauskin ja parhaiten järjestetty juoksutapahtuma.

Midnight Runissa on tavallisesti nähty niin kutsuttujen perusosallistujien lisäksi myös naamiaisryhmä ja reitin varrella sambatanssijoita, cheerleadereita sekä musiikkipisteet, joissa soitetaan meneviä soundeja.

– Illan pimeydessä myös tunnelmavalaistuksella on aivan omanlaisensa rooli, josta Tähtitorninmäen osuus on hyvä esimerkki.

Tapahtuma suosittu sekä Suomessa että Ruotsissa

Midnight Run- tapahtuma juontaa juurensa Tukholmaan, jossa järjestettiin Midnatsloppet-tapahtuma ensimmäisen kerran vuonna 1982. Näiden vuosikymmenten aikana kyseisestä tapahtumasta on tullut todellinen kansanjuhla, ja Helsingissäkin osanottajia on ollut parhaimmillaan yli 10 000.

– Sekä juoksuun osallistujat että yleisö ovat rennolla mielellä liikenteessä.
Vaikka tapahtumassa on tavallisesti mukana myös kokeneita urheilijoita, pääosassa ei ole kilpailu, vaan fokus on Hörhammerin mukaan kaikkien osallistujien fiiliksessä ja kokemuksessa.

– Juoksijoilla on aina samanlaiset paidat päällään, joiden väri vaihtuu vuosittain. Se luo yhteenkuuluvuuden tunteen, Hörhammer toteaa.

Yhteishengen lisäksi myös myöhäinen lähtöaika, pimenevä ilta, kaupunkimaisema ja oheistapahtumat ovat palautteen perusteella olleet mieleen niin juoksijoille kuin katsojillekin. Tapahtumassa nähdään muun muassa naamiaiskilpailu, joiden osallistujat juoksevat reitin naamiaisasuissa.

– Jokainen tapahtumaan osallistuva, on se sitten juoksijana tai yleisössä, saa varmasti fiiliksestä kiinni!

Midnight Run järjestetään 1.9.2018. Juoksun ensimmäinen lähtöryhmä starttaa Senaatintorilta kello 21:15. Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta www.midnightrun.fi , jossa myös ilmoittautuminen onnistuu. Oheisesta reittikartasta näkyy juoksun reitti, jonka varrella on useita erilaisia ohjelmapisteitä.

MR2018_HELSINKI_aktiviteettikartta (2)

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.