Punainen Risti kutsuu kerääjiä Nälkäpäivään Itä-Helsingissä!

Nälkäpäivä 2017 -promokuvat. Emil Haapsaari 4v, ja Mona Haapsaari.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestetään 20.-22.9.2018 ja Punaisen Ristin Itä-Helsingin osasto haastaa kaikki mukaan auttamaan. Ilmoittautumalla kerääjäksi voi jo vain tunnilla omasta ajastaan saada aikaan suuren muutoksen.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan muun muassa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja eri puolilla maailmaa, sekä kotimaassa. Katastrofirahaston sitomattomuus takaa sen, että varat ovat käytettävissä odottamattomien katastrofien, kuten tulipalon tai tulvan iskiessä.

Juuri nyt apua tarvitaan erityisesti Bangladeshissa, missä Suomen Punainen Risti vastaa poikkeuksellisen suuresta avustusoperaatiosta. Punaisen Ristin kirurgisessa kenttäsairaalassa suomalaiset avustustyöntekijät, lääkärit, sairaanhoitajat ja kätilöt, pelastavat ihmishenkiä ja kouluttavat paikallisia terveydenhoitoalan ammattilaisia.

Bangladeshissa, Cox’s Bazarin leirillä elävien ihmisten elinolosuhteet ovat huonot ja rankkasateet ja myrskyt heikentävät tilannetta entisestään. Erityisesti aliravitut lapset ja synnyttävät naiset tarvitsevat apua. Suurinta osaa ihmisistä ei ole rokotettu ja tarttuvat taudit, kuten kurkkumätä ja tuhkarokko leviävät helposti. Nälkäpäivänä 2017 kerätyillä katastrofirahaston varoilla kenttäsairaala voitiin lähettää nopeasti Suomesta Bangladeshiin. Nyt lahjoituksia tarvitaan, jotta sairaala pystyy toimimaan ainakin vuoden 2018 loppuun asti.

Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla taas autetaan esimerkiksi tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.

Kerääjäksi voi ilmoittautua osoitteessa nalkapaiva.fi. Keräyspäivinä lippaan voi hakea myös ilman ennakkoilmoittautumista Punaisen Ristin Kontin keräyspisteestä, osoitteesta Visbynkuja 2 klo 20.-21.8 klo 11–19 ja 22.8. klo 10-19.

Viime vuonna keräykseen osallistui alueellamme yhteensä 70 henkilöä. Punaisen Ristin Itä-Helsingin osaston vapaaehtoiset toivottavat myös tänä vuonna jokaisen tervetulleeksi auttamaan.

Kuvat: Jarkko Mikkonen, Suomen Punainen Risti

Kuva 1. Mona Haapsaari oli ensimmäistä kertaa keräämässä 5-6 vuotta sitten, koska se oli hänen mielestään helppo tapa auttaa. 4-vuotias Emil Haapsaari oli hänen mukanaan ensimmäistä kertaa viime vuonna.

Kuva 2. Ahmed Alner: “Mielestäni kaikkien tulisi tehdä jotain. Edes jotain pientä. Kun minä teen sen ja joku toinen tekee sen, lopulta monet tekevät. Ja yhdessä saamme aikaan jotain hyvää. Jotain suurempaa, kuin olimme kuvitelleet.”

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.