Mäntymäen kuntoportaat avattiin Töölössä

0
1055
Mäntymäen kuntoportaat ennen lumen tuloa. Kuva: Jani Jakonen

Helsingin kantakaupungin ensimmäiset kuntoportaat avattiin Taka-Töölön Mäntymäellä hieman ennen joulua.

Helsingin kaupungin rakennuttamat Mäntymäen kuntoportaat koostuvat itse asiassa kahdesta erillisestä kuntoportaasta, jotka Mäntymäen rinteessä oleva kävelypolku katkaisee.

Paikalla olevan infotaulun mukaan kuntoportaiden ensimmäinen osuus käsittää 62 porrasta ja se johtaa alhaalta Mäntymäentien tasosta Mäntymäen rinteessä olevalle polulle. Kuntoportaiden toinen osuus on paljon lyhyempi, sillä se käsittää 17 porrasta. Näin ollen kuntoportaiden yhteispituus Mäntymäen huipulle on 79 porrasta.

Kuntoportaiden juuressa on opastetaulun lisäksi puinen teline, johon ulkoilijat voivat laittaa esimerkiksi vesipullonsa tai kävelysauvansa kuntoportaiden käytön ajaksi. Mäntymäen kuntoportaissa ei ole talvikunnossapitoa.

Helsinkiin on rakennettu viime vuosina useita kuntoportaita erityisen kuntoporrasohjelman mukaisesti. Tähän mennessä kuntoportaat on rakennettu Lauttasaaren liikuntapuistoon, Myllypuron täyttömäelle ja Savelanpuistoon Pihlajistoon. Malminkartanonhuipun vanhat kuntoportaat on perusparannettu ja uudistettu.

Infotaulu. Kuva: Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.