Mannerheimintien uuden asuinalueen tonttien myynti alkaa

Huopalahdenportin asuinalueen alta purettiin useita rakennuksia. Kuva: Pekka Vyhtinen / Helsingin kaupunginmuseo

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy ovat käynnistäneet Mannerheimintien pohjoispäässä sijaitsevan uuden asuinalueen tonttien myynnin tarjouskilpailulla, joka kestää 19. syyskuuta 2024 saakka.

Uusi Huopalahdenportin asuinalue sijoittuu Mannerheimintien ja Vihdintien kulmaukseen, alueen itäpuolelle jää Vanha Ruskeasuo ja länsipuolelle Pikku Huopalahti. Alueelta on äskettäin purettuja terveydenhuollon käytössä olleita vanhoja rakennuksia.

Ensimmäisessä vaiheessa tullaan myymään Mannerheimintien puolella olevia asuin- ja liiketilakäyttöön kaavoitettuja tontteja kolmesta eri korttelista.

– Yhteensä ensimmäisessä vaiheessa on myytävää rakennusoikeutta noin 46 200 kerrosneliömetriä, josta noin 30 800 kerrosneliömetriä on vapaarahoitteista asumista, ja noin 11 000 kerrosneliömetriä on ara-rahoitteista välimallin asumista, kerrotaan Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa.

Loppu ensimmäisen vaiheen rakennusoikeudesta on liiketilaa; yksi isompi kokonaisuus noin 2 700 kerrosneliömetriä, sekä pienempiä asuinrakennusten kivijalkoihin tulevia liiketiloja.

Tonttien myynnit toteutetaan yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin Yliopistokiinteistöjen kesken.

Koko uuden asuinalueen tonttien myynnit ja toteutus tullaan jakamaan useampaan eri vaiheeseen.

Huopalahdenportin alueesta luodaan omaleimainen asuinalue runsaalle 2000 asukkaalle.

Helsingin kaupungin virallisen aluejaon mukaan Huopalahdenportin uusi asuinalue sijaitsee kantakaupungissa, Länsi-Helsingin rajan läheisyydessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.